10 stvari koje PRAVI muškarac nikada neće zahtevati od vas

1. Da pređete preko izliva besa
Intimnost se gradi na sposobnosti da se osećate u vezi dovoljno sigurno da možete da pokažete ranjivost i autentičnost. Vaš partner nema pravo da traži od vas da prihvatate njegovu ljutnju i nervozu zato što je imao težak dan ili je pod stresom. To će da rezultira osećajem anksioznosti i odbojnosti u vezi.

2. Da glasate za istog kandidata ili stranku
Politički izbori su duboko lična stvar. Vaš partner nikad ne bi trebao da traži od vas da se javno složite ili ga podržite u političkim stavovima sa kojima se ne slažete.

3. Da minimizirate vaša postignuća
Ljubomora je česta u ljubavnim vezama ali tražiti da prigušite svoju svetlost da bi vaš partner sijao sjajnije u poređenju sa vama je potpuno neprihvatljivo.Ako je vaš partner nesiguran po pitanju svoje ličnosti i položaja u društvu zahtevi da vi umanjite svoje uspehe i moć će samo stvoriti odbojnost.Ako postanete inferiorna verzija sebe, umanjenih kvaliteta to neće doneti radost vama a vašem partneru neće pomoći da zadovolji svoj ego – pojašnjava Rhonda Richards-Smith, socijalna radnica sa licencom i ekspert za veze.

4. Da prestanete da plačete
Partner nema pravo da zahteva od vas da ne pričate o svojim osećanjima. Zadržavati stvari u sebi je toksično a razgovor o problemima pomaže da se dođe do korena problema. Razgovor nikad nije zvocanje ako mu pristupite na konstruktivan način.

5. Da mu ispričate o prethodnim ljubavnicima
Ako ste ekstrovertna osoba, delite sve što želite ali znajte da nikad ne treba da osećate pritisak da pričate o svojoj intimnoj istoriji. Pravo je svake osobe da ostavi detalje svoje seksualne prošlosti u prošlosti.

6. Da se odreknete svoje religije
Ne biste nikad trebali da pravite kompromise sa svojim načelima i vrednostima. Vaš partner bi trebao da vas podrži u vašim suštinskim uverenjima i da nikad ne traži da ih promenite.

7. Da vam kontroliše telefon
Zahtev partnera da pregleda vaš telefon je ogromno narušavanje privatnosti i prelazak ličnih granica. Ako vaš partner oseća potrebu da proverava vaš mobilni to ukazuje na velike probleme sa poverenjem u vezi na kojim atreba raditi. Poverenje je osnova za zdrav odnos pun uzajamnog poštovanja. Ako nemate poverenje, onda ste verovatno sa pogrešnom osobom u vezi.

8. Da utiče na vaš posao
Vaš partner nema pravo da zahteva od vas da napustite svoj posao i odreknete se finansijske nezavisnosti. To je put ka velikim problemima. Ako ste vi radili kad ste se upoznali vi ste jedini koji treba da nezavisno odlučite o promenama poslova ili ostajanju kod kuće.

9. Da birate između njega i vaše majke
Nikad vas niko ne treba dovoditi u poziciju da birate između partnera i porodice. Ako postoji konflikt između vašeg partnera i porodice i izgleda nerešiv, vi nikad ne treba da birate stranu. Ako su jedna ili obe strane nespremne da reše sukob i prevaziđu razlike, prihvatite situaciju ali nikad nemojte da se odričete jednog odnosa zbog drugog.

10. Da prihvatate maltretiranje
Vaš partner nema pravo da traži od vas da ostanete u odnosu u kom više nema ljubavi, vernosti i prisutno je maltretiranje. Ako vaš partner ne ispunjava svoje obaveze i dužnosti, nije u redu da očekuju od vas ljubav i vernost. Ljudi ostaju u vezi jer ne žele neuspeh. Za mene je neuspeh da ostanete u vezi u kojoj ste nesrećni.

Izvor: Kurir. Rs

loading...

Facebook komentari