3 načina kako da vratite strast i budete srećni u vezi

Psiholozi i terapeuti naglašavaju da se u većini slučajeva radi samo o jednostavnom zapuštanju odnosa koje lako može da se popravi. Srećni parovi čiji brak ili veza traje već dugi niz godina dele neke zajedničke osobine i načine na koje razmenjuju nežnosti i održavaju ljubav živom.

Donosimo vam tri načina kako da vartite u vezu stare strasti i ponovo se zaljubite u vašeg partnera.

Provodite vreme zajedno
Mnogi parovi imaju problema u vezi koji se u većini slučajeva temelje na nedostatku komunikacije, koja je posledica manjka zajednički provedenog vremena. Ukoliko ne provodite vreme zajedno teško ćete da se zbližite i održite strast.

Izaberite jedan dan u nedelji koji će biti rezervisan samo za vas dvoje. Dogovorite dejt, izađite na večeru, idite u bioskop – činite šta god vas čini srećnim, ali činite to zajedno.

Pronađite zajednički jezik ljubavi
Svako ima naučene obrasce ponašanja prema kojima deluje. Neko ljubav pokazuje sitnim znakovima pažnje, neko voli iznenađenja, a neko ukusne obroke. Iako vi neki gest smatrate iskazivanjem ljubavi, vaš partner to možda ne vidi tako.

Pitajte partnera u kojim situacijama se oseća najviše voljeno i zapamtite šta ga čini srećnim. Možda ste mislili da mu ukusnom večerom iskazujete ljubav pa ćete se iznenaditi kada vam kaže da više od svega voli zajedničko vreme provedeno u prirodi.

Ne zaboravite na zagrljaje
Ne prijateljski, usputni, nego onaj pravi ljubavni zagrljaj zbog kojeg su vam nekada klecala kolena. Imajte na umu važnost tog jednostavnog gesta koji mora da traje najmanje 20 sekundi, koliko je potrebno da krene oslobađanje oksitocina.

Dan započnite zagrljajem i obavezno ga ponovite pre spavanja kako biste osetili sve njegove blagodeti.

Izvor: Kurir. Rs

loading...

Facebook komentari