5 razloga zbog kojih muškarci ostavljaju devojke koje vole

Muškarci čeznu za ljubavlju jednako kao i žene, ali boje se gubitka slobode. Zbog ovih 5 razloga muškarci dolaze u iskušenje da napuste ženu koju vole.

Oseća kako partnerka pokušava da ga promeni
Poznata je izreka da se muškarci žene nadajući se, da se ona nikad neće promeniti, a žene se udaju nadajući se da on hoce. Muškarac ne želi da ga neko menja, već želi da otkriva sebe zajedno s partnerkom koja ga voli i podržava. Ako on oseća da ženi nije dovoljan, da su u njenim očima njegovi nedostaci veliki ili da ne može biti svoj bez osude, počinje da traži izlazna vrata.

Oseća se ugroženim zbog uspeha partnerke
Istraživanja su pokazala da muškarcima padne samopouzdanje kada im je partnerka uspešna, čak iako im ni u čemu nije zaista konkurencija. Ženin uspeh često potstiče muškarce da se sami ne osećaju dovoljno uspešnima. Zbog takvog, često samo zamišljenog, udarca u ego počinju da razmišljaju o tome da napuste partnerku.

Ne žele prigovore
Do neke mere muškarac će ignorisati ili izbegavati prigovore svoje partnerke, ali pre ili kasnije otvoreno će pokazati da mu se to ne dopada jer muškarci nisu skloni analiziranju, posebno ne emocija. Činjenica je da muškarci jednostavno, uvijek, žele da budu cenjeni.

Žele više intimnosti
Muškarcima je seks u vezi jako bitan i žele da se osećaju najpoželjnijom osobom u ženinom životu. Nedostatak seksa može ga navesti i da ostavi partnerku čak i ako je voli.

Partnerka ga upoređuje s drugim muškarcima
Kad žena počne da upoređuje svog sadašnjeg s bivšim, na opasnom je terenu. Muškarac želi da veruje da joj je sada jedino on važan. Ne želi da čuje da je njen bivši dragi radio ovo ili znao ono. Želi da zna da joj je dovoljno to što on čini sada, da je on njen heroj.

Izvor: Zadovoljna.hr

loading...

Facebook komentari