5 stvari koje samo izgledaju kao LJUBAV, a ustvari su emocionalno zlostavljanje

Popis razloga zbog kojih emocionalno zlostavljanje nikada ne smete dozvoliti je naravno dugačak, ali pre svega želimo da vas upozorimo i napravimo razlike, jer je često meša sa osećanjem ljubavi! Ukoliko bilo šta od sledećeg prepoznate u vašem odnosu, znajte da to nije ljubav, već ste postali žrtva emocionalnog zlostavljača~

Sve ide prebrzo
Postoji nekoliko razloga zbog kojih neko kaže “volim te” već nakon 2 nedelje – ili je lik iz Diznijevog crtaća, ili je vanserijski zaljubljen, ili je takav sa svima. Ne kažemo da se veza koja ide prebrzo uvek pretvara u emocionalno zlostavljanje, ali vrlo je često upravo tako.

On da želi znati SVE o vama…i to odmah
Još jedna stvar koja ne sme da ide prebrzo je upoznavanje. Naravno da je skroz u redu da već u prvih nekoliko nedelja zabavljanja otkrivate sitnice, anegdote, zanimljive informacije… Međutim, ako pored sebe imate osobu koja želi da zna spisak svih vaših bivših momaka i sve iz vaše prošlosti, razmislite dobro da li pored sebe imate potencijalnog partnera ili psihopatu.

Konstantno se javlja
Žene koje bi htele da se muškarac češće javlja ovo neće smatrati problemom, ali osoba koja ceo dan šalje poruke jasno pokazuje da planira da uložiti sve svoje vreme u novu vezu i da zapravo nema svoj život

I kad govori da vas voli to deluje kao ucena
“Niko te nikad neće voleti kao ja” ili “ja tebe volim više nego ti mene” može zvučati romantično i slatko, ali ako se često ponavlja, postaje zabrinjavajuće.

Želi da zna gde se nalazite baš svake sekunde
Još jedna stvar koja se često smatra romantičnom, a zapravo je daleko od toga. Muškarac koji ima potrebu da zna svaki vaš korak najčešće smatra da je to njegovo pravo.

Izvor: Index rouge

loading...

Facebook komentari