Zašto muškarci naglo gube interes

 

Jeste li se ikada upitali zašto muškarci gube interes? U jednom trenutku sve može izgledati savršeno, a već u idućem on je otišao.

Verovatno ste i vi nekada imali savršeno veče sa nekim muškarcem, podelili sa njim svoja osećanja, osetili zainteresovanost i simpatije, možda bili i intimniji, a nakon toga više nikad vam se nije javio. Ili je neko vreme bio romantičan, govorio vam sve što ste hteli čuti, vaša srodna duša, da bi odjednom ohladio ili prekinuo vezu.

Mnogi muškarci nadrastu strah od obveza kako odrastaju, ali neki ne. Naučite li prepoznati stabilne i samopouzdane muškarce, koji vam ne trebaju jedno veče pričati bajke da bi već drugi dan nestali, izbeći ćete ovakve situacije.

Muškarci su (bar većina) hrabri kada se radi o ubijanju insekata ili gledanju horora, međutim kada je intimnost u pitanju prave su kukavice. Ako još nije spreman za vezanje ostaviće vas sa gorkim ukusom, da ćete se još neko vreme pitati šta nije u redu sa muškim rodom. Neki muškarci stalno ulaze u nove veze jer jednostavno ne žele izgubiti osećaj da se uvek mogu spetljati sa novom ženom i da su slobodni i dostupni. Za mnoge muškarce osvajanje je samo takmičenje, žele znati da vas mogu imati i jednom kada vas dobiju prestajete im biti zanimljivi. Više se ne trebaju truditi dokazati nešto i prelaze na novu ženu pomoću koje će sebi dokazati kako su zanimljivi, atraktivni, pametni i savršeni. Postoji jedna teorija prema kojoj je najveći mit rečenica da se muškarci boje obveza, oni se zapravo prema njoj boje da će izgubiti mogućnost osvajanja novih žena i uzbuđenja koje im ta aktivnost donosi.

Kako dakle možete smanjiti šanse da ćete ga izgubiti pre nego što ga dobijete?

Usporite! Neka vas stalno lovi. Niko nikad u vezi ne bi trebao dati sve. Nikad. Požudu i želju trebate stalno održavati, nemojte se predavati, ni kada vam je on neodoljiv. Uvek čvrsto stojite na zemlji i pokušajte održati određenu distancu. Ukoliko je potrebno zamolite i prijateljice da vas spreče u tome da se vrtite oko njega. Bolje da on razmišlja o tome hoćete li vi ostati nego kako pobeći.

Kada se dogodi hemija i muškarci osete neke stvari brže nego što su očekivali, preplaše se i beg je instinktivna reakcija. Retko će ostati i suočiti se sa svojim strahom. Ukoliko usporite, veća je komunikacija i više razgovora, što znači da su i veće šanse da ćete problem moći zajednički rešiti. Rešenje za ovakve situacije je isključivo razgovor. Na početku će vam se činiti kao da nema problema, međutim kada pobegne već je kasno. Ako vam se takve situacije češće ponavljaju, ako stalno tražite osobe koje su emotivno nedostupne, postoji mogućnost da ste i vi emotivno nedostupni i da iz tog razloga nesvesno uvek birate iste muškarce.

Ukoliko naletite na muškarca koji vam već na početku obećava brda i doline nemojte dopustiti da vas njegov entuzijazam ponese. Pokušajte vi usporiti. Na taj način ćete sebe poštedeti pitanja “Kako me mogao ostaviti kada je bio toliko zagrejan?!”.

Svaku ekstremnu reakciju na početku trebalo bi preispitati. Morali biste se moći odmaknuti korak unazad i pogledati celu stvar. Bez obzira koliko se činilo da je situacija kao iz snova (jer neko ko vas privlači uzvraća vam na takav način), mudra osoba trebala bi razmisliti o skrivenim razlozima. Ovde se radi o oprezu i štićenju sebe od sigurne kasnije patnje.

(covermagazin.com)

loading...

Facebook komentari