8 stvari koje su vam potrebne za uspešnu vezu

 

Da li u vašoj vezi postoje sve komponente koje garantuju njen opstanak? Dakle, od smisla za humor pa sve do dugog putovanja kolima bez žučnih svađa i potrebe da se “pobijete”, spisak neophodnih karakteristika stabilne, dugotrajne veze uključuje još nekoliko stvari.

Humor u postelji

Priznajte: seks uvek sadrži dozu komičnog i kompromitujućeg! Ljudi zauzimaju čudne poze, a ispuštaju smešne zvuke. Jedan od partnera često nije dovoljno raspoložen za seks, što ga čini nepodnošljivo golicljivim… Parovi koji seks smatraju svetinjom, ili očekuju da svaki minut ljubavne igre bude nalik najboljim filmskim scenama igre u krevetu, neizbežno će se suočavati sa razočaranjima.

Mali znaci pažnje i nežnosti

Na početku veze obasipao vas je pažnjom, od otvaranja vrata na kolima i pridržavanja kaputa do dobrovoljnog nameštanja zajedničke postelje i plaćanja računa. E, to je trajalo otprilike godinu dana. No, čak i kada nestanu formalnosti i posebni ustupci iz života, srećni parovi se drže malih, ali značajnih, gestova koji olakšavaju prevazilaženje kriznih momenata i nesuglasica u vezi.

Poza koja (uvek) garantuje dobar seks

Kada se stiša prvi nalet strasti, svaki par mora da se prilagodi oscilacijama libida i zadovoljenja. Zato, da biste osigurali dugovečnost i dinamičnost vašeg seksualnog života, vaš partner i vi morate da naučite kako da brzo zadovoljite jedno drugo. Iako se verovatno ne radi o seksu za pamćenje, svakako će održati bliskost dok život ne uđe u mirnije vode.

Sposobnost da pređete mnogo kilometara kolima, a da se ne “pokoljete”

Zašto je to tako važno? Tokom dugog putovanja kolima dominiraju fizičke potrebe – grče vam se mišići, koče zglobovi, pada vam nivo šećera u krvi, ide vam se u toalet… Posmatrajte dugu zajedničku vožnju kolima kao odličan test kompatibilnosti. To je način da saznate da li možete satima da pričate, ili satima da ćutite (a da vam ne bude neprijatno). Osim toga, naučićete mnogo toga jedno o drugom. Da li on urla na vozače koji voze previše sporo ili previše brzo? Da li neprekidno trubi? Da li vi stalno menjate stanice na radiju? Da li se, u situaciji kad zalutate, to pretvara u svađu i međusobno optuživanje… ili u zanimljivu avanturu? Ukratko, dugo putovanje kolima je relevantna metafora načina na koji “navigate” vašim zajedničkim životom.

Čvrsto uverenje u kompetentnost i poštenje jedno drugog

Možete potajno da mislite da vaš partner i nije baš tako briljantan, talentovan ili duhovit. Međutim, ako mislite da je potpuno nesposoban ili nečastan, vaša veza neće opstati. Zašto? Pa, ako imate i malo samopouzdanja, mučiće vas konstantno saznanje da zaslužujete nekog boljeg.

Privlačnost koja može da preživi +/- 10 kg…

… ili strije, ili gubitak kose, ili bore, ili malje u ušima! Dobro, kako možete da znate, pre ulaska u srednje životno doba, da li će zadržati tu dozu magnetizma?

Sposobnost za fer borbu

Prema tvrdnji psihologa i bračnih savetnika, fer sukob počiva na nekoliko stvari – morate da naučite da izbegavate takozvanu “slivnik” svađu u kojoj bacate u lice svom partneru sve “zločine” koje je počinio. Oboje morate da prestanete da koristite frazu “Isti/a si kao tvoja majka”.

Tajne

U svakoj vezi treba da postoji mala doza misterioznosti i nekoliko jasno postavljenih granica. Ovaj stepen privatnosti omogućiće vam da još uvek zadržite ljubavna pisma ili neki poklon bivšeg dečka, da prokrijumčarite kolač ili dva kada on misli da ste na dijeti ili da fantazirate o poznatom glumcu ili privlačnom kolegi. Bezazlene tajne koje svaka žena treba da ima u vezi zdrav su “začin” zajedničkom životu.

Izvor: Life Content

 

loading...

Facebook komentari