Belgijanac na biciklu prešao pola Europe da zaprosi curu

Romantično putovanje trajalo je devet dana, tijekom kojih je ovaj mladić proputovao 1850 km, kroz Belgiju, Luksemburg, Francusku, Njemačku, Lihtenštajn, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

Na prijevoju Stelvio u talijanskim Alpama vozio sam 25 kilometara serpentinama uzbrdo, da bi s temperature od 32 stupnja Celzijevih došao do 1800 metara visokog prijevoja gdje je temperatura bila ispod ništice, ispričao je Thomas Moens (26).

Belgijac je iz belgijskog Tienena u Rogoznicu doputovao biciklom kako bi zaprosio Hrvaticu Ninu Ercegović (26). Romantično putovanje trajalo je devet dana, tijekom kojih je ovaj mladić, inače savjetnik belgijskog ministra za migracije, proputovao 1850 kilometara kroz Belgiju, Luksemburg, Francusku, Njemačku, Lihtenštajn, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

– Bilo je tu raznih zgoda i nezgoda, ali vrijedilo je. Ne žalim se – zaključuje. U Rogoznicu je stigao umoran, ali tu je i tako došao provesti odmor. Nina ga je dočekala na tamošnjem mostu, gdje ju je i zaprosio.

asdasdasd

– Bila sam zabrinuta tijekom devetodnevnog čekanja, ali sve sam brige zaboravila kad sam ga konačno dočekala – kaže Nina. Thomas i inače svaki dan vozi bicikl, po sto kilometara od kuće u Tienenu do ureda u Bruxellesu i natrag, ali ovo je bio put koji ga je doista iscrpio.

U tih devet dana izgubio je cijelih pet kilograma.

– Do Hrvatske je bilo još kako-tako. No kraj Rijeke su započele gužve. Nema staza za bicikle, a vozači, posebno oni kamiona i autobusa, ponašaju se kao da biciklisti ne postoje. Pretječu svakako, i u samim zavojima, eventualno potrube… – govori Thomas.

fa70e773a85e1e70c770

U Belgiji, za razliku od Hrvatske, autocesta ima poseban trak za bicikliste i ljude se na razne načine potiče da koriste ovo prijevozno sredstvo. Thomasova je plaća 250 eura veća od plaće službenika koji na posao dolazi nekim drugim prijevoznim sredstvom.

Izvor: 24sata.hr

 

loading...

Facebook komentari