Bila je to ljubav vašeg života, a onda je uslijedio- kraj! Mogu li bivši ljubavnici ostati prijatelji?

Nakon prekida veze jedan od partnera teže se hvata u koštac s nastalom situacijom i teže ide dalje. No, nije rijetko da bivši ljubavnici, partneri nakon nekog vremena budu prijatelji.

Jedno razdoblje vašeg života bili ste sve na svijetu jedno drugom.

Dijelili ste sve, najdublje tajne, sreću ljubav…A onda je neštokrenulo po krivu i osoba s kojom ste dijelili dane sada više nije kraj vas. Nakon prekida veze jedan od partnera teže se hvata u koštac s nastalom situacijom i teže ide dalje. No, nije rijetko da bivši ljubavnici, partneri nakon nekog vremena budu prijatelji.

Hoćete li ostati “dobri” i nakon prekida veze ovisi o tome kakvu ste vezu imali i kako ste se rastali. Ako ste imali strastvenu vezu koja je okončana na ružan način, teško ćete ostati prijatelji nakon toga, a možda je i bolje tako. Prekinuli ste s razlogom i vjerojatno je bolje da je ta osoba sada dalje od vas.

Međutim, u slučajevima kada ste nakon veze ostali u okruženju sa zajedničkim prijateljima, gotovo je nemoguće ostati odsječen potpuno od bivšeg partnera i prijašnjeg života. Ako ste prije veze bili poslovni kolege, vjerojatno neće mijenjati posao samo da biste se udaljili od bivšeg partnera.

Ako želite ostati u dobrim odnosima i nakon prekida veze, ključno je ne tražiti nastavak odnosa odmah nakon prekida. Strasti se moraju slegnuti, morate se pomiriti s novom situacijom i biti sigurni da možete gledati vašeg bivšeg partnera s nekim novom ljubavi.

Hoće li bivši ljubavnici ostati prijatelji nakon prekida teško je staviti u okvire “crno- bijelo”. Postoji mnogo čimbenika koji utječu na to, a ako vi to zaista želite onda se prema bivšoj ljubavi i ponašajte kao prijatelj. Zaboravite da ste u prošlosti izmjenjivali mnogo više od prijateljskih savjeta.

Izvor: vecernji.hr

 

loading...

Facebook komentari