Bivši želi pomirenje? 5 razloga da mu ipak pružite drugu šansu

Period odmah nakon raskida veze s partnerom zna biti vrlo bolan. Tada zapravo najviše razmišljamo o razlozima raskida, ali i o mogućnosti pomirenja. Stoga vam donosimo pet znakova koji pokazuju da bivšem ipak možete dati drugu priliku…

# Razlog raskida nije bio ozbiljan
Postoje razlozi raskida koje je lako oprostiti. Možda se u tom trenutku činio kao bitan razlog, ali zapravo je bila reč o sitničavosti ili nečemu nevažnom.

No, postoje i oni ozbiljni razlozi koji se ne mogu oprostiti, poput prevare ili manjka poverenja. Tada pomirenje nije nimalo dobra ideja.

# Način raskida bio je civilizovan
Način raskida je od velike važnosti jer što je on civilizovaniji bio to su veće šanse za pomirenje. Ako ste razgovorom u četiri oka došli do zajedničke odluke da prekinete vezu, to mnogo govori o vašem odnosu i međusobnom poštovanju.

Ipak, s druge strane, raskid koji se dogodio putem poruke ili koji je pak uključivao vikanje, agresivne ispade i uvrede znak je da o pomirenju ni ne trebate razmišljati.

# Ponašanje nakon raskida nije uvredljivo
Neke osobe budu duboko pogođene ponašanjem bivših partnera nakon raskida. Njihov ulazak u novu vezu, čak i da je kratkog trajanja, ili samo otvoreno koketiranje s drugim osobama itekako mogu smanjiti šanse za pomirenje.

Stoga imajte na umu da ponašanje nakon raskida zna biti jednako bitno kao i ono tokom same veze. Pogotovo ako razmišljate o pomirenju.

# Emocionalna povezanost je i dalje jaka
Što je dublja vaša emocionalna povezanost bila i što ste se bolje poznavali u vezi veće su šanse za uspešno pomirenje. Pogotovo ako vam i nakon raskida veze nedostaje taj osećaj povezanosti te i dalje osećate jaku želju da zagrlite bivšeg partnera.

Žudnja za bliskošću koju ste nekada imali i emocionalna povezanost koja je još uvek jaka dobra su pokazatelji da pomirenje može biti uspešno.

# Mogućnost praštanja je ključna
Vrlo bitan i pozitivan korak prema pomirenju je zasigurno mogućnost da istinski možete oprostiti jedno drugome te da možete voditi iskren razgovor nakon što ste prekinuli.

Međusobno praštanje stvarno je bitno za ponovni početak koji treba biti svež i oslobođen starih zamerki.

Izvor: index.hr

loading...

Facebook komentari