Britanka prijavila grupno silovanje, pa je optužili za vanbračni se*s

 

Kako piše Daily Mail, 25-godišnja turistkinja ispričala je da otišla je na policiju kako bi prijavila da su je napala i silovala dvojica muškaraca tijekom petodnevnog odmora u Dubaiu. No, policijski službenici su IT-konzultanticu optužili za vanbračni se*s i usprkos tome što joj je odobrena jamčevinu nije joj dozvoljeno napustiti Emirate. Kako navodiThe Sun, dvojica muškaraca optužena za silovanje slobodno su se vratila kući u Birmingham.

Žrtva silovanja, pak, sada treba uplatiti 24.000 funti za pravne pristojbe i prijeti joj dugogodišnja zatvorska kazna, budući da je optužena za kršenje strogih zakona Ujedinjenih Arapskih Emirata koji tretiraju spolne odnose.

Njezina obitelj kaže da su je dvojica muškaraca namamila u hotelsku sobu i snimila kako ju siluju, svega nekoliko sati prije negoli će napustiti Dubai.

“Uzeli su joj putovnicu i sada je tamo s jednom engleskom obitelji, no potpuno je prestravljena. Otišla je na policiju prijaviti da je žrtva jednog od najgnjusnijih kriminalnih djela, no sada je ona tretirana poput kriminalca”, rekao je jedan obiteljski prijatelj.

U Emiratima je bračnim partnerima zabranjen seks izvan braka, a i samcima je zabranjen seks s nekim tko je u braku.

Britansko Ministarstvo vanjskih poslova upoznato je s ovim slučajem i u kontaktu je s nesretnom ženom i njezinom obitelji.

Izvor: vecernji.ba

loading...

Facebook komentari