BUDI GOSPOĐICA A NE OČAJNICA: 5 načina kako da dostojanstveno preživiš raskid

 

Kad je raskid u pitanju, velik broj žena samo želi da viče, lupa i udara, uz pauzu za plakanje, naravno. Raskidi iz nas najčešće izvlače ono najgore, a jednom kad prođe sva drama, osećamo se glupo jer znamo da je sve moglo proći s mnogo više dostojanstva. Ovo je recept za dostojanstveno preživljavanje raskida.

Smiri se

Znamo da je lako reći, a teže učiniti, ali kad osetiš da te hvata napadaj divljanja i strastvenog proživljavanja raskida, duboko udahni i razmisli koliko ima smisla da luduješ. Tebi će to biti trenutni izduvni ventil, a njemu će samo podići ego.

Pazi na društvene mreže

Facebook nakon raskida mora izgledati kao Facebook bilo kog drugog dana. Vređanje bivšeg na statusima i objavljivanje tužnih pesama su stvari koje bi verovatno najradije radila, ali mnogo je bolje ostati normalna osoba.

Nemoj ga unfriendovati

Uklanjanje s liste prijatelja može delovati kao super potez, ali to će mu opet nepotrebno podignuti ego. Ako želiš da zadržiš dostojanstvo, radije samo sakrij njegove objave i pravi se da si zaboravila da treba da ga makneš. Naravno, ako te prevario, slobodno ga obriši.

Ponašaj se normalno

Kad ga sretneš, a to je neizbežno, nemoj se ponašati kao devojka koja upravo prolazi kroz raskid. To znači dve stvari – prvo, nemoj da se ponašaš ljutito i da mu daješ do znanja da si ogorčena zbog raskida i drugo, nemoj ići u drugu krajnost i glumiti da si super i da ti je život apsolutno fenomenalan. Samo budi normalna i ponašaj se kao da je sve u redu. Vremena za plakanje ima posle, kad mu izađeš iz vidnog polja.

Pažljivo s njegovom novom devojkom

Naravno da je ne podnosiš i naravno da je tvoje drugarice ne podnose ali spolja sve treba da deluje… dostojanstveno. Nemoj se prema njoj ponašati kao da ste najbolje drugarice jer je to sasvim prozirno, ali uzmi u obzir da nova devojka najčešće nije kriva za raskid. Ako i je kriva, zadrži dostojanstvo, osećaćeš se bolje.

(index.hr)

loading...

Facebook komentari