DA LI MU POSLATI PORUKU: Nemoj da ispadaš glupa kad već nisi

 

Da li mu poslati poruku: Knjige sa savetima o zabavljanju uvek su bili bestseleri, a mnogim ženama pomogle su da pronađu Gospodina Pravog. Međutim, danas se mnogo toga promenilo, ta pravila se ne mogu preneti na Fejsbuk, Tviter, Skajp i ostala moderna sredsva komunicranja. Zbog toga vam predstavljamo nova pravila zabavljanja u digitalnom dobu.

Nikada nemojte prve poslati SMS ili poruku na Fejsbuku

U knjigama je obično savetovano da žene nikada prve ne otpočnu konverzaciju, čak ni obično “Ćao” ili “Koliko ima sati” – to se jednostavno kosi sa prirodnim tokom zabavljanja, odnosno činjenicom da su muškarci ti koji treba da jure žene. Ista pravila važe i za komuniciranje preko društvenih mreža. Dakle, NIKADA nemojte prve poslati poruku, mejl ili otpočeti razgovor preko Fejsbuka. Koliko god to smešno zvučalo, ali žene ne treba da čine nešto kako bi počele da se zabavljaju sa nekim. Neke od vas se verovatno pitaju šta je najgore što može da se desi? Da kaže “Ne” – pa dobro to i nije tako strašno. Pogrešno! Najgore što može da se desi je da pristane na sastanak sa vama, zbog čega ćete verovati da ste u vezi, a onda će vas on ostaviti zbog devojke koja mu se zaista sviđa i koja je poštovala “pravila”.

Čekajte bar četiri sata pre nego što mu odgovorite

Ovo važi isključivo za tinejdžerke i devojke u 20-im godinama koje pripadaju Fejsbuk generaciji, Što ste stariji trebalo bi duže da čekate pre nego što odgovorite na poruku ili mejl. Na primer, ako ste u 30-im sačekajte barem 12 sati, a ako ste načeli petu deceniju, sačekajte i ceo dan.

Ova pravila ne važe vikendom. Vikendom ste jednostavno, uvek zauzete.

Evo još nekih caka: Nikada nemojte slati poruke koje su duže od njegovih. Na primer, ako vas pita: “Da li bi izašla sa mnom nekada?”, odgovorite sa: “Naravno, zvuči zabavno”. Nikako nemojte odgovoriti predugačko, tipa: “Naravno, to bi bilo super. Imam puno posla, ali slobodna sam u četvrtak uveče i za vikend. Znam jedan super restoran u koji možemo da odemo”- tako ćete zvučati očajno.

Ne odgovarajte posle

Jedno od pravila je da naučite muškarce da vas poštuju, odnosno da postavite neka pravila. Ne bi trebalo da odgovarate na pozive i poruke posle ponoći. Zašto? Zato što ste zauzeti, nepohodan vam je san… uostalom, šta njega briga koji je vaš razlog. Ako vas muškarac zove posle ponoći, verovatno traži samo seks, a ne vezu i vrlo je verovatno da je istu poruku prosledio još desetinama devojaka iz imenika.

Ne pišite dugačke mejlove

Za razliku od SMS-ova koji su po prirodi kratki, mejl je prava zamka. Neke žene mahinalno pišu predugačke mejlove koji liče na ljubavna pisma. Ćaskanje preko telefona ili Skajpa ne bi smelo da traje duže od 15 minuta i vi ste te koje moraju da okončaju razgovor. Zašto? Zato što će on tako želeti još.

Fejsbuk pravila

Suština Fejsbuka je da putite druge da zavire u vaš svet. Pravila zabavljanja nalažu drugačije. Nikada ne šaljite zahtev za prijateljstvo dečku koji vam se sviđa. Znaće da ste zainteresovani za njega i nećete mu biti interesantni. Čekajte između 24 i 48 sati pre nego što potvrdite zahtev za prijateljstvo koje vam je on poslao i NIKADA ne pišite po njegovom zidu i nemojte lajkovati njegove statuse. Postoje devojke koje prečesto tvituju i pišu Fejsbuk statuse. Nema potrebe da vaši prijatelji, uključujući i dečka koji vam se sviđa, budu upoznati i sa najmanjom sitnicom vaše dnevne rutine.

Zapamtite, vaš život je prezauzet i fantastičan. Takođe budite oprezne sa opcijom “relationship status”. Blokirajte bivše momke, naročito ako su oni raskinuli sa vama, a ne vi sa njima.

Pravila onlajn zabavljanja

Neke žene imaju problem sa onlajn zabavljanjem zato što ih je sramota. Međutim, mnoge od njih su upravo na taj način pronašle ljubav svog života. Kada je u pitanju onlajn zabavljanje postoje samo dve greške koje možete da napravite. Prva – da uopšte ne probate i druga da previše forsirate komunikaciju – što nas vraća na prvu tačku ovog teksta, odnosno činjenicu da time kršite kardinalno pravilo zabavljanja.

Šta kad vas odbije

Kada vaš bivši dečko na Fejsbuku ili Tviteru objavi kako je “konačno slobodan” to za vas može biti javno poniženje. Međutim, NIKADA nemojte pisati ljute poruke, mejlove, postove, statuse, tvitove. Najbolje što možete da uradite je da ga ignorišete. Izbrišite ga iz prijatelja ili ga blokirajte. Najbolji način da prevaziđete odbijanje je da odmah počnete da se zabavljate sa nekim drugim.

(24sata.rs)

loading...

Facebook komentari