Da li zaista možemo da ostanemo prijateljice sa bivšim frajerima?

Sa svojim bivšim ste sigurno delili neke sjajne trenutke, zajedno se smejali i plakali. Ali, hajde iskreno da razmislimo, da li zaista možemo biti prijatelji s bivšim?

Retko koja veza se završi “sporazumnim raskidom”. Jedna osoba obično ostavlja, dok druga pokušava da preboli raskid. Nije lako prekinuti vezu s nekim s kim vam je bilo dobro – ili loše, ali bar ste imali društvo u tome.

Onaj koji ostavlja, nudi prijateljstvo u zamenu. Mnogi greše misleći da će time što su ostali blizu bivšeg kao prijatelji, nekako doći do pomirenja. Pristajanjem na “kompromis” sebi činimo medveđu uslugu – što smo duže “prijatelji”, to će nas ona druga strana teže videti u drugačijem svetlu osim prijateljskom.

Time što ih tešimo da nije sve tako crno među vama jer želite ostati prijatelji, ohrabrujemo ostavljenu stranu da neće morati da nastavlja bez nas. Ostavljena osoba može mirnije spavati i ide na kafu sa svojim bivšim. Ovakvi prijateljski izlasci ne traju dugo i neretko su gori nego sami raskid.

Iako je moguće imati neobavezni seks s prijateljem, u većini slučajeva održati prijateljsku vezu nakon što ste delili krevet je izuzetno teško. Uvek ćete imati pred očima sliku tog nekog bez ojeće, a sećanja će okinuti dašak parfema, dodir ili muzika koju ste slušali dok ste se strasno ljubili.

Možda je vaša želja da ostanete prijatelji jaka, ali kako ćete bivšem partneru objasniti da se viđate s preslatkim tipom kojeg ste upoznali u teretani ? Čak i koliko ste u stanju da to pričate bivšem, novi ljubavnici ili veze će uvek biti problematična tema.

Ostavljena osoba će, bez obzira na to koliko joj srce bilo veliko, osećati ogorčenje zbog raskida. I neretko će omalovažavati i maltretirati vašeg novog partnera. A gde je ogorčenje, tu je i ljubomora. Uostalom, teško je biti srećan zbog svog bivšeg koji je upravo naletio na ljubav svog života.

Strast i seksualna privlačnost nisu nestali između vas dvoje je činjenica koja predviđa katastrofu. Svaki put kada se prijateljski sastanete s bivšim, postoji mogućnost da završite zajedno u krevetu na oproštajnom “samo još ovaj put” seksu. A to vam ne pomaže da prebolite i krenete dalje.

Ogorčenost, ljubomora i ljudska narav ne dozvoljavaju nam da ostanemo prijatelji s nekim koga smo voleli do juče. Bolje je prekinuti dok još možete da pozdravite jedno drugo na ulici umesto da čekate dok ne budete mogli da pogledate jedno drugo da bi se konačno odvažili reći “zbogom”.

Izvor: Kurir.Rs

loading...

Facebook komentari