Dejan je živio za lov: Ubio ga je kolega misleći da puca u divljač

Nesretnog Dejana je u petak tijekom lova nehotice ustrijelio mladi kolega (23), lovac u privatnom lovištu Obrta Tonković na području Bosiljeva, koje je navodno u vlasništvu njegova oca…

Ne znam zašto i kako, samo znam da mojega brata više nema, zajecala je Sabina, ožalošćena sestra lovca Dejana Kapše (37) iz mjesta Blaževci kraj Vrbovskog.

Nesretnog Dejana je u petak tijekom lova nehotice ustrijelio mladi kolega (23), lovac u privatnom lovištu Obrta Tonković na području Bosiljeva, koje je navodno u vlasništvu njegova oca. Bilo je to tijekom prijepodnevnih sati.

Kolega je Dejana ustrijelio misleći da puca u divljač. Upravo on ga je i pozvao u lovište. Dvojica lovaca tražili su vepra kojeg je ovaj upucao i ranio tog jutra. Dejan je na sebe regularno odjenuo reflektirajući prsluk i sa psom pretraživao područje. Provlačio se kroz gusto i visoko grmlje kad ga je mlađi kolega upucao. Dejan je zadobio kobni hitac u području glave koji ga je na mjestu usmrtio.

Mještani govore kako je bio vrhunski, iskusan i vrlo oprezan lovac. Njegova obitelj je u mjestu vrlo ugledna i cijenjena, generacijama su vlasnici pilane i zapošljavaju većinu mještana.

– Ovo je strašan udarac za nas, nedostajat će nam svima. Dejan je bio zlatan dečko, izgubili smo velikog prijatelja. Bio je odličan susjed i prijatelj, vrijedan, veseo, pun energije i života. Za svakog je imao lijepu riječ, svakome je pomagao. Bio je predsjednik mjesnog odbora i uvijek se zalagao za naše mjesto. Obožavao je lov, stvarno strastven lovac. Svaki dan je bio u šumi, praktički je živio u njoj, a lov ga je zanimao odmalena.

Bio je izuzetno iskusan lovac, prošao je brojna lovišta u cijeloj zemlji, a upravo su njega lovci zvali kad bi trebalo tražiti ranjenu divljač, jer je iskusan i imao je lovačke pse tragače. Uvijek je bio oprezan i nikad nije srljao. Bio je član triju lovačkih društava, u Osijeku je završio školu za magistra lova, a radio je kao revernik u šumariji u Vrbovskom. Strašno nas je to potreslo, tko bi se ovome nadao – govori nam ožalošćeni Petar Medved, Dejanov susjed i prijatelj.

Dejan je iza sebe ostavio neutješnu suprugu i dvogodišnjeg sina te sestru i ožalošćene roditelje. Bit će pokopan danas u 17.30 sati na mjesnom groblju Krš Vrbovsko.

Mladi lovac (23) koji ga je ustrijelio je nakon očevida uhićen i ispitan, ali nije zadržan u pritvoru. 

Protiv njega slijedi kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu Karlovac. Prijavit će ga zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

Izvor: 24sata.hr

loading...

Facebook komentari