Devojke, ovo je za vas: Vreme je da oprostite sebi što ste pristale na manje od onoga što zaslužujete

Vreme je da oprostiš sebi što si pristala na manje od onog što zaslužuješ. Što si pustila duhove u svoje srce; što si ljubila usne koje su bile oružje dok si mislila da su ruže.

Vreme je da oprostiš sebi što nikada nisi mogla da voliš na pola. Što si se dala nekome ko nije znao šta da čini tvojoj duši, ko se nije znao da se nosi s težinom svojih kostiju zbog osećaja kojeg si imala unutar sebe.

Vreme je da oprostiš sebi za nadanje, za to što si verovala u nežnost ljubavi i kako može da ovlada tobom. Vreme je da oprostiš sebi za pokušaje, za iskreno verovanje da “volim te” znači “ostaću”.

Vreme je da oprostiš sebi što su te ljudi napustili. Oni koji se nisu borili, oni zbog kojih si se osećala da nisi vredna da te neko voli kao što ti voliš. Vreme je da oprostiš sebi kako si verovala, kako si im dopustila da ostave svoje otiske na tebi.

Vreme je da oprostiš sebi što si u grudima bila uznemirena, što si im dopustila da u tvojim rebrima ostave uspomene i što si im dopustila da uzmu toliko toga od tebe.

Vreme je. Vreme je da oprostiš sebi što si pristala na manje od onog što zaslužuješ. Vreme je da razumeš kako ništa nisi mogla da kažeš da bi ga nagovorila da ostane – nisi mogla da ga voliš više nego što jesi, nisi mogla da ga promeniš u osobu koja te razume.

Veruj mi kad ti kažem da te ljubav negde čeka. To je ona ljubav koja razume svaki jezik kojim ti srce govori. Neće se petljati s tvojom dubinom i neće te uzimati zdravo za gotovo. Tamo negde postoji ljubav koja će biti više od onog što si ikada osećala, ljubav za koju ćeš znati da je stvorena za tebe, ali moraš biti strpljiva.

Nemoj se vratiti u naručje onih koji su te slomili; nemoj pustiti da te ožiljci uvere da tvoje srce nema vrednost. Bori se za ljubav koju zaslužuješ, zatraži ljubav koja ti govori; ljubav zbog koje želiš biti bolja osoba, ljubav koja te inspiriše. I ona će doći.

Izvor: zdravaisretna.hr

loading...

Facebook komentari