EVO RJEŠENJA: Kako u 9 koraka preboljeti idiota koji ti NE ODGOVARA na poruke..

 

Ne, ovo nije još jedan članak o mržnji prema muškarcima. Ovo je članak za sve one genijalne i dobre dečke koji uvijek ostaju po strani. Nadamo se da će ih sada biti manje i da će ih djevojke prepoznati (jer oni stvarno postoje, nije mit)

Sve cure su se nekad našle u situaciji da im frajer koji im se užasno sviđa jednostavno prestane odgovarati na poruke. Okej, možda se nisi baš TI našla u toj situaciji; možemo reći da se to dogodilo tvojoj frendici. Ili frendici tvoje frendice.

No ono što je sasvim sigurno jest činjenica da u tom trenutku nismo znale kako odreagirati. Da mu pošaljem još jednu poruku? Možda nije vidio…Možda nema vremena odgovoriti baš sad, ali bih ga svejedno trebala podsjetiti, pa će odgovoriti kad nađe vremena? Možda vam se baš neka od ovih ideja vrtjela po glavi u onom trenutku očaja kad ste na ekranu vidjele seen (možda je bilo bolje kad Facebook nije uveo tu opciju, ha?)…

Ali da, iako ste možda prolazile faze očaja, nijekanja i bijesa, na kraju ste sigurno jednostavno shvatile da zapravo stvarno nije vrijedan. Okej, u početku ste možda same sebe zavaravale rečenicom: ‘Pa i ne sviđa mi se baš toliko…’ Ali na kraju krajeva, baš je ta rečenica na kraju ispala istinita, jer da – ako se on ponaša kao seronja, vaše je pravo da vas prestane biti briga što on misli…

Ne, djevojke ne vole nedostižne i loše frajere. Zato što znamo da zaslužujemo bolje

A ako se nekad ponovno nađete u sličnoj situaciji i morate proći tu fazu mentalnog uvjeravanja same sebe da biste jednostavno trebale odustati i maknuti se od nekoga tko vas (očito) ne zaslužuje, i da se ne biste trebale zamarati zbog činjenice da vam ne odgovara na poruke već izaći iz kuće i živjeti život, možda vam pomogne ovaj naš mali vodič.

I ne, mi se ne želimo voditi onom da djevojke vole nedostižne i ‘loše’ frajere. Screw that. Zato što znamo da zaslužujemo bolje i da bolje postoji. Stoga vam (potpuno laički i temeljeno na vlastitom iskustvu) donosimo devet koraka prebolijevanja svakog seronje na kojeg ćete potencijalno naletjeti u budućnosti.

Za početak slobodno malo pobjesnite. A možete i malo više od malo

Ali nemojte se dati toliko isprovocirati da pobjesnite na njega, jer u ovom trenutku ne zaslužuje čak ni vašu ljutnju. Zato udarite neki predmet kojeg vam nije previše žao, vičite, pustite neku muziku uz koju ćete izbaciti sav bijes (predlažemo Rage Against The Machine, Pearl Jam, nešto treće).

Jedite

Pita od jabuka iz McDonald’sa (može i dvije), sladoled, linolada na žlicu, burger, pizza s hrpom sira, avokado, puna zdjelica čokolina, čak i oni blesavi bomboni koje inače izbjegavate jer od njih nema baš nikakve koristi. Stvarno sve dolazi u obzir.

Pozovite frendice (i neka donesu još malo hrane)

Da malo skrenete pažnju s toga da mu poželite bijesno odgovoriti na poruku (ili, tehnički gledano, odgovoriti samima sebi, jer on ništa nije ni napisao…) pozovite frendice. I neka vas malo tetoše, donesu još hrane, nek’ vas podsjete koliko ste genijalne. Jer jeste, iako to u tom trenutku možda ne vidite.

cadc078f0e0fc8f32eb504ea0f1e91e2

Slobodno i zaplačete, u redu je

Najgori savjet koji vam netko može dati je taj da biste trebale potisnuti vlastite osjećaje. I okej, možda niste bili u vezi godinama, možda se poznajete svega nekoliko mjeseci, možda se on vama sviđa, a vi njemu jednostavno ne i zapravo niste ni imale priliku da se bolje upoznate – ali ako vam se plače, kvragu – pa plačite. Nema apsolutno ništa loše u tome. I stvarno će vam nakon toga biti lakše. Stvarno.

Izađite iz kuće

Bilo da se odlučite na izlazak s frendicama, šetnju s psom u prirodi, šetnju nasamo, sladoled u gradu s mamom, samo se malo maknite od kuće i promislite u svemu u drugačijem okruženju. A najvažnije je da se zabavite.

Sad kad ste promislile o svemu, slobodno mu napišite poruku

Iako smo na početku rekle da nije vrijedan vaših bijesnih ispada, ako mu u ovom periodu želite napisati poruku – pristojnu ili malo manje, napravite to. Najgore je zapravo uskraćivati si to pravo da kažete ono što vam je na pameti, a ako to jednostavno izbacite iz sebe nećete same sebe neprestano mučiti pitanjem ‘Što da radim?’ Najgore je sebi stvarati pritisak zbog činjenice da ćete nešto izgubiti. On je izgubio vas i nešto potencijalno genijalno što mu se s vama moglo dogoditi, sad je na vama red da kažete što mislite. I okej, bilo bi bolje da budete što pristojnije, ali koja psovka nije naodmet, ako je baš ne možete izbjeći.

Nakon što završite razgovor, više mu se nemojte javljati. Niti mu odgovarati

Najgore je produljivati agoniju i same sebe uvjeravati da će mu možda, eventualno, nekad postati stalo do vas, jer je frendica vaše najbolje frendice bila u sličnoj situaciji i sad su sretni. Vjerojatno nisu. A i ako jesu, ona je iznimka. Vas negdje čeka puno genijalniji muškarac nego što će ovaj ikada biti, i stvarno nije vrijedan vašeg dodatnog vremena i truda. A, na kraju krajeva, i nije najgora stvar na svijetu biti solo. Bolje nego biti s nekim tko ne želi biti s vama…I nekima od vas ovo će možda zvučati glupo, ali mnoge od vas će se složiti sa mnom (a i sama se sa sobom slažem jer govorim iz vlastitog iskustva).

Uživajte. U svem lijepome domu

Uz život koji je toliko odvratno nepredvidiv stvarno nema apsolutno nikakvog smisla zamarati se glupostima. Nekoliko dana prebolijevanja jednog seronje sasvim je dosta, a sad krenite dalje. I stvarno uživajte, ne samo u teoriji.

Nemojte više dopuštati da vas nebitne stvari izbacuju iz takta. Ili barem dopuštajte manje nego dosad

Ovo stavku dobro zapamtite.

loading...

Facebook komentari