HOROSKOP: Zbog ovog vas OSTAVLJAJU, iako vas vole

 

Kad u vezi ili braku nešto zaškripi, mnogi ne žele da uvide koliko su greškama i lošim ponašanjem prema partneru pridoneli napetostima u odnosima. Treba imati hrabrosti da se pogledate u ogledalo istine i da se suočite sa svojim slabostima. Neki od nas su nagli, drugi principijelni, treći previše posesivni…

Sve su to osobine koje mogu biti podnošljive ako ih možemo kontrolisati, ali ako pređu u krajnost, naše ponašanje može ozbiljno ugroziti odnos s partnerom. Često očekujemo da druga strana popušta i prilagođava se našim potrebama, ali to nije dovoljno za sreću udvoje. Možda će vam astrološki kritički osvrt na vaše i partnerove najčešće greške i propuste pomoći da poboljšate ljubavne odnose.

Ovnovi su slepi za partnerove potrebe

Ovnovi znaju da budu egocentrični i nedovoljno tolerantni prema voljenoj osobi. Partneru teško priznaju da je u pravu, a to ga može povrediti i učiniti da se oseća neravnopravnim. Ovnovi misle da, kad njih nešto zanima, to jednako zanima i partnera ili, ako nešto sami žarko žele, da to i partner mora jako da želi. Katkad su slepi za želje voljene osobe ili nemaju strpljenja.

Zbog nagle i kapriciozne prirode pre će se posvađati nego mirno saslušati šta partner želi da im kaže. Kad ne bi bili toliko sebični i kad bi bili tolerantniji, sklad bi sigurno bio veći. Ne nasedajte na njegovu potrebu da u prepirci isteruje mak na konac. Tad ga je najbolje pustiti na miru. Mrko će vas gledati ako mu se stalno suprotstavljate i besramno pobijate njegove tvrdnje. Muškarac ovog znaka trudiće se da izbegava sve oblike sladunjavih tradicionalnih manifestacija pa pokušajte razumeti njegov inovatorski duh i zanesenost nekom idejom. Ne sputavajte ga, Ovan je znak akcije.

Bikovi se ugnezde u bračnu rutinu

Bikovi se u dugim vezama prebrzo ulenje. S vremenom, a da toga nisu ni svesni, odnos postaje monoton. Kad se jednom ugnezdi u rutinu, teško ga je naterati da se pomakne. Takvo ponašanje očekuje i od partnera, ali ako on voli društvo i izlaske, Bikova sebičnost i inercija mogu narušiti odnos. Zbog materijalističkih pogleda na život nema puno sluha za emotivnog partnera, koji bi možda bio srećniji uz više nežnosti nego uz Bikove skupe darove.

Greši jer smatra da partnera više ne treba da šarmira ili da ga izvede u društvo nego misli da su miran život i bogata trpeza dovoljni. Provodi puno vremena i troši mnogo novca na uređivanje ljubavnog gnezda. Kako mu je to velik užitak, ne prigovarajte mu da se rasipa jer svaki Bik voli stvarati konkretne vrednosti. Iako su vrlo posesivni, Bikovi to ne podnose kod partnera. Stoga se nemojte hvaliti bivšim vezama niti se okrećite za pripadnicima suprotnog pola. Ne brzajte Bika u odlukama, spor je i dugo razmišlja. Žene ne podnose kad im kritikujete kuhanje ili majčinsku ulogu.

Blizanci su ironični

Njihova prevrtljiva narav velika je prepreka u ostvarenju stabilne veze. Brzopleti su i nestrpljivi, pa partneru često ne dopuste da završi misao nego ga odmah prekidaju i počinju razgovor o nečemu trećem. Iako se tim Merkurovim ljudima mora priznati lucidnost i naglašeni intelektualni kapaciteti, većina ih je ironična i vole da budu mentalno nadmoćniji od partnera, kojem spočitavaju mane ili greške, a svoje ne vide. Znaju da budu hladni i proračunati, pa druga strana može biti zakinuta za nežnost.

Kako im u ljubavi glavni izazovi nisu erotika i seks nego duhovit razgovor, ceniće partnera dok god ima živaca da ga slušaju. Nemojte ga intelektualno podcieniti jer to neće zaboraviti. Pogrešićete ako tu astrološku lutalicu vežete uz kuću. Treba mu društvo i, dok god to možete tolerisati, s vama će biti srećan. Ljubomoru zaboravite, još se nije rodio Blizanac koji je može “probaviti”. Ženu ovog znaka tretirajte kao ravnopravnog partnera ili će nastati problemi. Pustite ih da slede svoj tempo jer oni nisu pristalice sistemskog rada nego trenutne inspiracije.

Rakovi partnera guše emocijama

Emotivni Rakovi stalno traže dokaze ljubavi, pa partneru mogu postati dosadni. Njihova je uvredljiva priroda nešto što bi se uz malo samokontrole moglo dovesti u red, ali zbog preterane osetljivosti svaku kritiku doživljavaju lično.

Rak zna da se danima ljuti i ne razgovara s partnerom dok ovaj treba da nagađa čime ga je uvredio. Kad bi više komunicirali i otvorenije iznosili šta im smeta, a manje se osećali uvređenima, bilo bi manje nesporazuma. Vrlo su štedljivi, ali kako u tome znaju da preteruju, mogu postati cepidlake i kontrolisati partnerove izdatke. Senzibilni su pa nemojte biti grubi i netaktični jer to preziru. Ne podcenjujte i ne govorite da je loš roditelj ili da ne zna s decom jer vam to neće zaboraviti. Rakovu štedljivost ne nazivajte škrtošću. Kako je romantičan, ni u ludilu nemojte dopustiti da vidi vašu nezainteresovanost dok se on trudi da probudi uspomenu na vaše upoznavanje.

Lavovi vole da ponižavaju i naređuju

Ponosni Lavovi “pate” od odsutnosti samokritike i zato, kad nešto krene nizbrdo, gotovo će uvek okrivljavati partnera. Greši kad očekuje da ga partner u svemu mora podržavati i diviti mu se, a nije svestan da nije savršen. U porodičnom životu voli da je njegova reč zadnja, a kako voli da naređuje, partner se može osećati neravnopravnim. Lavovi znaju biti prepotentni i samodovoljni, mogu postati vrlo gordi, razdražljivi i protivurečni, pa odbijaju dobronamerne savete.

Partnera zna da ponizi kako bi se osećao važnijim pa se voljena osoba zaista može osećati jako loše. Bez obzira na pol, nikad Lava nemojte kritikovati pred ljudima. Ako treba da rešite nesporazum, to učinite u četiri oka. U suprotnom ćete na sebe navući njegov bes. Svi Lavovi imaju velik ponos i egocentrični su pa teško podnose kritiku. Njima ste idealni ako znate da popuštate i u pravom trenutku date kompliment.

par3

Device cepidlače i kritikuju

Zbog potrebe da u životu sve doživljavaju racionalno vrlo su teški i zahtevni partneri. Znaju da budu kritični i kroz lupu posmatraju sve partnerove greške pa im prigovaraju. Najviše greše što sebi daju pravo da kritikuju, a ako druga strana pokuša da ih upozori na propuste, reaguju svađom i uvredama. Često nezadovoljna Devica očekuje da je partner savršen, a to drugoj strani može postati prava noćna mora.

Nikad ni s čim nisu zadovoljni, padaju u mračna raspoloženja i ne trpe kad je partner veseo ili život gleda s dozom hedonizma. Takvo ponašanje doživljavaju površnim i neozbiljnim. S Devicom treba imati debele živce. Ne trpi kritiku na svoj račun jer većina veruje da su savršeni. Devica vodi savršenu higijenu i brigu o hrani pa ako tu ne pokažete dovoljno interesovanja, puno ćete postići.

Vage ne ispunjavaju obećanja

Nestalne Vage nisu svesne kolike glavobolje mogu zadati partneru zbog obećanja koje ne ispune. Ne čine to namerno, ali često im se ne da da ispune šta su obećale. Zbog potrebe za komforom i lagodnim životom sa što manje obveza pre su golem teret negoli ravnopravan partner. U dužim vezama Vaga zna toliko da se opusti da će sebi dopustiti da na ljubavne sastanke kasni i pola sata, a oni koji su u braku, redovno zaboravljaju partnerov rođendan ili godišnjicu braka. I njihova je neodlučnost kamen spoticanja pa danas partneru kažu jedno, a sutra drugo.

Kako teži idiličnom životu udvoje, neće vam oprostiti ako ne znate podeliti taj osjećaj. Izbegavajte da započinjete rasprave jer, ako Vaga nešto mrzi, onda je to je nekulturno ponašanje i manjak taktičnosti. Budite pravedni koliko možete jer Vage imaju izvrstan osećaj za dobro i loše. Ne terajte ga da nešto odmah učini jer je njegov tempo drukčiji od vašeg.

Škorpije su sumnjičave i sarkastične

Posesivna Škorpija očekuje potpunu predanost, vernost i pokornost. Nije ni svesna kakvu bol može naneti partneru kad ga svako malo podseća na ljubavne veze pre nje ili kad počne da ga sumnjiči za neveru jer s posla nije odmah došao kući. Škorpijina je priroda takva da uvek sumnja kako se protiv nje sprema zavera, postaje ljubomorna i puna crnih slutnji. Zbog sarkastične prirode zna da se partneru osveti, posebno ako ovaj ne “pleše” kako je to Škorpija zamislila.

Mrzovoljom namerno prenosi loše raspoloženje na voljenu osobu, a beskrajnim analiziranjima partnerovog ponašanja nesvesno ruši odnos i guši ljubav. Pred njom ne spominjite bivše veze jer će misliti da ste promiskuitetni i daćete joj materijala da vam to stalno nabija na nos. Kad vidite da je ljutita, nemojte sa njom da se svađate i prepucavate. Ne podstičite njenu ljubomoru i ne gledajte pred njom pripadnike suprotnog pola. Tako ćete na sebe navući njen bes.

Strelčevi misle samo na sebe

Optimistični Strelčevi ne mogu shvatiti partnerova loša raspoloženja i umor pa ih najčešće pogrešno tumače. Kako su pokretljivi i društveni, preteruju u izbivanjima iz kuće i ne pitajući partnera želi li možda ići s njim. Imaju li uza se tradicionalnog partnera, katkad nisu svesni koliko skitnjama mogu povrediti drugu stranu. Ako partner nije dovoljno intelektualno potkovan i sveznalica kao oni, znaju biti grubi i poniziti ga pred drugima.

Ali kako je Strelac iskren i bez loših namera, zna rečima nesvesno da povrediti partnera. On spontano uživa u ljubavi i, sve dok je ne doživi kao opterećenje i lošu naviku, opstaće u odnosu. Da biste sa Strelcem dobro funkcionisali, podražavajte njegovu ljubav prema sportu ili zdravom načinu života. Vidi li vas da vas da danju spavate ili lenčarite, smatraće kako ne znate da udišete život punim plućima.

par7

Jarčevi su prestrogi i cinični

Emotivno zakočeni Jarčevi previše ozbiljnim poimanjem života mogu nesvesno da guše partnera. Očekuju potpunu partnerovu odanost, a kako su sumnjičavi, ne treba im puno pa da partnera počnu optuživati za neveru. Nemaju puno smisla za šalu, zlovoljni su i teško im je ugoditi. Mrze nerad i nedisciplinu, što ih može pretvoriti u prave tirane pa ne podnose kad se partner odmara. Strogoćom i cinizmom može odbiti partnera od sebe i, ako ga sasvim odbije, neće mu biti jasno zašto se to dogodilo. Kako večno strahuje od neimaštine, gomila novac, a voljenu osobu daruje na kapaljku.

Jarčevima su najveće ljudske vrline skromnost i praktičnost pa ćete pogrešiti ako ne cenite njegov mukom stečen novac. Osudiće vam svaku sklonost luksuzu. Odbićete ga od sebe ako njegovu ozbiljnu i opreznu prirodu definišete kao uobraženost. Prema njemu nikad nemojte biti histerični, zaista ne trpi kad neko ne zna da se kontroliše.

Vodolije su nestalne i hirovite

Slobodoumne Vodolije kao da su operisane od ljubomore pa partneru daju punu slobodu, što ga može prilično zbuniti. Kao zakleti protivnik braka i borac protiv konvencija, Vodolija sebi dopušta različite hirove pa partneru ne ostavlja utisak pouzdane i odgovorne osobe. Kako je materijalna strana života previše ne zanima niti ceni novac, u zajedničkom životu ne pokazuje osećaj za imovinu ili stvaranje pa partner gubi osećaj sigurnosti. Hirovitošću i nepredvidivim ponašanjem zna da uvredi partnerova osećanja, posebno ako je puno prizemljeniji od njega.

Ne gušite je ljubomorom i traženjima dokaza ljubavi jer joj je to dosadno. Pogrešićete ako je prisiljavate na romantiku jer je smatra suvoparnom. Loše ćete joj učiniti ako joj kritikujete prijatelje ili joj naređujete autoritativnim tonom. Kako ne trpi nadmenost i bahatost, vaš povišen ton neće je se ticati. Štaviše, ironično će vas gledati.

Ribe teraju inat i posežu za lažima

Uvredljive i sklone promenama raspoloženja, Ribe mogu i te kako zagorčati život partneru. Retko će priznati da su pogrešile i tad teraju inat, a prkosnom će ćutljivošću partneru namerno uskratiti normalnu komunikaciju. Mogu biti nagle i histerične pa voljenu osobu mrcvare kapricioznim ponašanjem. Nisu od reči, a posegnuće i za lažima u koje se još dublje upetljaju. Često ne održe obećanje, a nemarnošću i izbegavanjem obaveza mogu da živciraju partnera.

Partnera stalno prate u stopu, a to mu može jako zasmetati. Nemaju puno smisla za ekonomiju pa previše troše na nevažne stvari. Svaka je prava Riba nepopravljiv romantičar i sanjar pa, budete li je grubo prizemljivali i suočavali s činjenicama, neće se osećati dobro i voljeno. One imaju drukčiju logiku i služe se intuicijom. Izražavajte im ljubav jer bez romantike nijedna Riba ne može da živi.

(24sata.hr)

loading...

Facebook komentari