IZBEGNITE LJUBAVNE PATNJE: 2 stvari koje morate da shvatite o muškarcima

Seks za njih može da bude samo seks. Deo mozga koji povezuje levu i desnu hemisferu kod muškaraca je 12 posto manja nego kod žena. Naučnici su takođe otkrili da kanal kojim se vrši razmena informacija između leve i desne hemisfere kod muškaraca sadrži do 30 posto manje konektora nego kod žena.

Ove značajne anatomske razlike razlog su zbog kojih se muškarci teže snalaze u obavljanju više stvari istovremeno. Moždana jednosmernost omogućava muškarcima da se intenzivno fokusiraju ili samo na seks ili na ljubav. Za njih seks može biti samo seks, a ljubav samo ljubav.

Zbog čega je muškarcima toliko važno da žena inicira seks?
Udvaranje je za muškarce prilično rizičan potez, naročito za one osetljivog ega – odbijanje se doživljava kao poraz. U životinjskom svetu, dovoljno je da mužjak, kao inicijativu za parenje, pokaže ženki seksualne organe. Takođe, u životinjskom svetu, ženka ne ismejava mužjaka, ne okreće se i ne izgovara glavoboljom. S druge strane, muškarci se suočavaju s takvim oblicima odbijanja, a godine iskustva uopšte im ne olakšavaju situaciju. To je i razlog zbog kojeg većina muškaraca želi da žena u njihovom životu češće napravi prvi korak.

Situacije u kojima on izjavljuje ljubav
Većina ljudi izjavljuje ljubav impulsivno, obično na početku veze, kada su oba partnera pod snažnim uticajem hormona. Za ženu je tipično da počne da ”svija gnezdo” – da kuva svom muškarcu, da primećuje parove s bebama i govori o zajedničkoj budućnosti.

Tipično, to izaziva blagu paniku kod muškarca, koji počinje da žali što je, u naletu strasti, uopšte izgovorio dve magične reči – volim te. Nema povlačenja i on mora delima opravdati svoju izjavu – danas, sutra, možda zauvek. Dakle, osim ako se muškarac ne nada seksu i ako nije preplavljen hormonima, on će pod svaku cenu izbeći izjavu ljubavi.

Izvor: Zdravakrava

loading...

Facebook komentari