Kad ON ne zove nekoliko dana: NE, nije mu ništa iskrslo, situacija je jasna..

 

Kad ON ne zove nekoliko dana: Umesto tik-tak zvuka išla je prijatna muzika. Dok sam izgovarala pitanje, nisam mogla da naslutim odgovor. “Ima li nešto novo?” – “Ima, nije se javio od petka.” BOOM.

Svaka žena u svojoj prošlosti gaji primerak tipa koji pati od poremećaja zvanog disbalansi u ponašanju. I neverovatno, kod svake je situacija ista. Period zahuktavanja dating faze ka ozbiljnoj vezi. A onda bomba. Pošto se niste čuli malo jače od 24 sata, pozvaćete ga i ubiti onaj crvić sumnje koji posle tri poziva prerasta u pantljičaru. Ipak, po propisima i dalje nema razloga za brigu.

Možda je samo iskrslo nešto. Posle dva puna dana neuzvraćenih poziva javlja se ljutnja i malo nade da će on pozvati i dati gomilu verodostjonih razloga zašto se nije javljao. To je ono kada iskrena ljutnja treba da preraste u dobru glumu.

Četvrti dan ljutnja prelazi u bol. Ništa ne boli kao kad nada umre. Nada da je on jedan od onih normalnijih, da će se javiti, a kamoli dati odgovor zašto ga nije bilo. Postoji tu i momenat cenkanja sa sopstvenim dostojanstvom, smišljajući kako da mu se osvetite pošto ponovo budete zajedno.

Suludo da takva solucija u vašoj glavi postoji, zar ne? Kada bol oslabi, a vremenska distanca postane tolika da mu telefon verovatno više ni ne pamti pozive sledi očaj. Uvek negde mislimo da smo mi krive, te preispitujemo odnos i postavljamo pitanja gde smo pogrešile?

Ni u jednom slučaju odgovora nema. Jer sve je bilo prosto idealno. Na kraju svega vreme skota leči, ali čuđenje odakle li mu samo toliko herca da na sred Beograda prestane da se javlja ostaje uvek prisutno.

I evo ih. Svih pet faza prihvatanja istine – poricanje, ljutnja, cenkanje, depresija i prihvatanje. Doista nepravda. Žene moraju da prođu kroz pet bolnih faza jednog psihičkog procesa ne bi li shvatile šta ih je snašlo, dok je on jednim površnim razmišljanjem koje je verovatno okupiralo minut njegovog mozganja odlučio da preseče sve.

Inače, naučno je dokazano da muškarci osećaju manju grižu savest nego žene, što donekle objašnjava ove disbalanse u ponašanju. Ali, morala sam da konstatujem koliko je proces zabavljanja danas postao jedna teška i nepredvidiva stvar.

Da li ćemo morati da ustanovimo odbrambeni mehanizam kako ne bi ostale povređene? Gledaćemo u pasulj da li će nas pozvati, držati zaljubljenost pod ključem, biti maksimalno uzdržane i misteriozne, nećemo se unositi previše?

Da li su slatka neizvesnost, leptirići, iskrenost i pravo zabavljanje postali prošlost? Ili je pre pitanje ona večita dilema trebamo li se prepustiti i prihvatiti rizik? Kada je zabavljanje postalo kockanje sa emocijama?

Ubuduće bi pre da ima posla sa kretenima, nego ovim finim momcima, kaže sa njima barem znaš na čemu si. Nema to veze, pomislila sam. Sve je to negde u tome koliko si muško.

Muško će da kaže razlog kakav-takav, a mi umesto onih pet faza u momentu proživimo dve – instant bol i prihvatanje. I to je to, isterali smo na čistac sve, život ide dalje. Panta rei.

Iako postoji grupa na Facebook-u “Why do you have to break up with her? Be a man. Just stop calling”, naprasnim nejavljanjem on nije muško i nikada neće biti. Što pre to saznaš, bolje. Punog i sramotnog imena ova grupa okuplja nekoliko desetina fanova, a čini se u Beogradu daleko više. Kada te primerke iz prošlosti sretnemo u gradu, nama neće biti neprijatno. Njima hoće, jer će u našim očima uvek videti samo dve fantastične reči – budi muško.

(cosmopolitan.rs)

loading...

Facebook komentari