Kako muškarci gledaju na žene i veze

VOLE DA SE MAZE

Prema istraživanjima, i muškarcima odgovara da leže u nečijem naručju i u mraku slušaju otkucaje srca partnerke.

MIŠLJENJE O SEBI

Vole da misle da su odlični u krevetu. A to je tako jer su obično puni samopouzdanja pa čak i kad nemaju pojma što rade, rade to sa stavom.

muskarac-maneken-covek-foto-profimedia-1468180012-947329Photo: Promedia


NE VOLE PIJANE SASTANKE

Dopustite mu da vas upozna dok ste trijezni, jer pijani ćete se prikazati u sasvim drugom svijetlu, vjerovatno lošem. Čaša vina na večeri je u redu, ali posrtanje po restoranu i ulici nije.

PREVIŠE ŠMINKE IH ODBIJA
Ako ne znate kako da se dotjerate za izlazak, sigurno ćete pogriješiti s naglašenom šminkom. Previše slojeva, previše boja i previše detalja plaši muškarce.

PRITISCI OKO VJENČANJA

Žene kažu da osjećaju jači pritisak oko udaje i zasnivanja porodice kada dođu u određene godine. Muškarci ne osjećaju pritisak u tom smislu, ali takođe razmišljaju šta će se dogoditi kada dođu u određene godine života i svi oko njih budu imali djecu.

Svadbene-torte-–-saljive-figure-na-vrhu-1

OPSESIJA SPORTOM

To je nešto s čime svaka žena mora da se pomiri. Muškarci vole i prate sport i to će uvijek biti nezaobilazna temu u društvu i kući.


NE MISLE DA SU ŽENE LUDE

To govore zato što je tako lakše da sva prigovaranja opišu jednom riječju.


BOJE SE OBAVEZA

Ovdje dolazi do izražaja ona izreka da su žene zrelije od muškaraca. Nekima jednostavno treba više vremena da se odluče da se vežu za jednu osobu.


NE VOLE NEPRIJATNE RAZGOVORE

U krevetu će paziti šta pričaju jer ne žele da upropastite šansu za sledeći “sastanak”. Vrlo jednostavno, radije šute nego da sve pokvare.


LJUBOMORNI SU ZBOG NESIGURNOSTI

Ako osjećaju da ne zaslužuju djevojku ili misle da je ona “van njihove lige” biće ljubomorni u strahu da je ne izgube.

OČIJUKANJE
Uvijek će primjetiti zgodnu djevojku. Nema veze da li su zaljubljeni ili ne, ali zgodne žene ne mogu da prođu neopaženo.

gledanje-drugih-zena2

Ima istine u ovome. Naravno, ne može se generalizovati, ali… Također, vjerujemo da se sve ovo može i za žene reći. Griješimo li?

Izvor: www.zena.blic.rs

loading...

Facebook komentari

38 thoughts on “Kako muškarci gledaju na žene i veze

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.