KRAJ LJUBAVI: 4 saveta kako da preboliš RASKID koji si sama inicirala

Kad su u pitanju raskidi, puno se češće priča o ostavljenim osobama. No, osoba koja je inicirala raskid takođe pati i treba da preboli situaciju. Ovo su stvari koje mogu da vam pomognu da to napravite brže:

Nemojte da se grizete
Inicijatori raskida najčešće imaju veliki osećaj krivice, posebno kad vide da druga osoba pati. Ako je prekid nešto što ste želeli,nemojte da dopustite da vas tuđe reči uvere da ste postupili pogrešno. Svako ima pravo da izađe iz veze koja mu ne odgovara.

Nemojte da se pretvorite u psihologa
Osobi koju ostavljate često će trebati podrška i ako ju želite pružiti, super.Ali nemojte da dozvolite da vas osoba koju ste ostavili uveri da je to vaš posao. Svako kroz raskid mora proći kroz određene faze, a faza u kojoj vi morate da budete nečiji psiholog nije jedna od njih.Ne opravdavajte se.

Ne izvinjavajte se
Biće onih koji će vam jako zameriti odluku da prekinete vezu, ali nemojte da dozvolite da vas to pokoleba i da imate osećaj da se morate izvinjavati. Niko osim vas ne zna kako ste se osećali u vezi koju ste odlučili da prekinete niti ikome osim sebi morate da odgovarate za vlastite postupke.

Krenite dalje kad god želite
Ne postoji pravilo kad smete ili ne smete da počnete da izlazite sa nekim novim. Uvek će biti onih koji će reći da je prerano – na vama je samo da zapamtite da je važno šta vi mislite, a ne šta misle drugi.

Izvor: index.hr

loading...

Facebook komentari