LIJEPA, A SAMA: Evo zašto ti muškarci ne prilaze (tužna istina)

 

Istraživanja i u Srbiji i u svetu pokazuju da je sve više usamljenih žena, koje imaju i lepotu, stil, karijeru, ali iz nekog razloga ne uspevaju da privuku pažnju jačeg pola, već samo poglede, uzdahe, osmehe, komplimente i tu se priča prekida.

U prepunim kafićima i klubovima, čest “dekor” su prelepe devojke i žene, koje veselo čavrljaju za stolom, dok zabacuju kosu flertuju pogledima sa muškarcima oko njih, žele da zavode i budu zavedene, ali do kraja izlaska najčešće nijedan ne priđe i sve se vrate kući, svojoj samoći.

Francuski stručnjaci objašnjavaju da problem upravo i leži u “skockanoj” dami, jer rezultati istraživanja pokazuju da muškarci više ne nasedaju na štikle, frizuru, odeću, šminku, čulo vida im je “prezasićeno” super sređenim lepoticama koje viđaju svaki dan u magazinima, na TV-u, na ulicama, pa su počeli više pažnje da obraćaju na skrivenu lepotu, šarm, ženstvenost, pogled, ljupkost…

Psiholozi iz Pariza u istraživanju su pitali studente: šta kod žena osvaja muškarce?

Mladići su nabrajali mnoštvo osobina, a lepota se našla na četvrtom mestu, dok na frizuru i stil odevanja gotovo ne obraćaju pažnju. Devojke su, naprotiv, bile ubeđene da je muškarcima apsolutno najvažnije kako izgleda devojka, a odmah potom i kakva joj je kosa, odeća, parfem… Očigledan raskol u odgovorima je upravo dokaz zašto lepotice samuju, tvrde stručnjaci.

Mnogi muškarci se žale i na to da su žene postale hladne i odbojne, “streljaju” ih pogledom umesto da ih miluju, pa brzo odustanu od toga da im priđu. Kada to i učine, često se pokaju kada čuju drzak ton već prilikom upoznavanja. Mnoge žene neverbalnim govorom jasno šalju poruku da im muškarac nije potreban. S druge strane, vremenom i lepotice postanu “očajne”, jer udvarača nema ni na vidiku kako godine prolaze.

Američki psihoterapeuti tvrde da većina žena nije svesna svog izraza lica i utiska koji ona ostavlja na muškarce. Jači pol ne gleda nijansu karmina, ni najnoviju maskaru koja neverovatno naglašava trepavice, ali uočava mrštenje i “kiselu” grimasu.

Takav izraz je tipičan za lepotice, čak i dok idu ulicom besprekorno doterane, nesvesno upućuju drčne poglede, poput manekenki na modnoj pisti i odbijaju udvarače, jer ne deluju ženstveno već ratoborno.

U malom eksperimentu na društvenim mrežama, muškarci su odgovarali na pitanje zašto sve ređe prilaze devojkama, a još ređe se upuštaju u razgovor sa njima. Čak 55 odsto njih je reklo da ih odbija njen nezainteresovan, leden pogled u stranu.

“Shvatite, većina muškaraca se plaši odbijanja. Ako žena gleda u muškarca namrgođeno, zašto bi se on uopšte i trudio da joj priđe?”, kaže Marni Kinris, autorka brojnih savetodavnih knjiga o muško-ženskim odnosima.

(novosti.rs)

loading...

Facebook komentari