MAGIC WHISPERER: Izdržati makar u inat

 

Nikada se nisam mogao načuditi njenoj hrabrosti i njenoj odvažnosti. Bilo mi je nepojmljivo da poslije svega ima razvučene usne i visoko podignutu glavu. Kao da joj ništa ne nedostaje, ništa ne fali i da je napokon ostvarila svoje snove. Valjda su ostvareni snovi, nakon proživljene noćne more, pravo blago. Počinješ cijeniti svaku minutu života. Ne zamaraš se glupostima, gluposti su ipak za nedozrele ili maloumne. Imaš svoj pravac koji te vodi ravno do boljeg sutra. Do boljih ljudi i jednostavnijih vremena. Nema više obaziranja, okretanja, pogleda  preko ramena – jer te ne zanima dogođeno. Ne interesuje te ništa što ima veze sa bezveznim, poganim, ljudima.

Tvoje misli su usredotočene prema naprijed. Prema nekim novim vidicima, planovima, iskušenjima do konačnog utočišta. Ako odustaneš na tom putovanju, od iskušenja do uživanja u nečijim rukama, nisi dovoljno želio. Budeš li tražio sićušna opravdanja, pronaći ćeš brdo poraza. Staneš li na pola puta, nikada nećeš vidjeti kako je lijepo dotrčati do cilja kao pobjednik. Mnogi ne znaju, ali žene su inatnije od muškaraca.

Ono što žena može sa inatom, muškarac ne može niti sa svim oružjem čitave zemaljske kugle.

DASDASDW

Nekako izdrže. Stisnu zube. Izvuku maksimum iz ničega. I taman kada pomisliš da su krhke, dokažu ti koliko su nesalomljive.

By Magic Whisperer

loading...

Facebook komentari