MAGIC WHISPERER: Poštena si, vrijediš duplo

 

Bila je skromna. Uvijek je znala šta hoće od života, iako ju je taj život previše puta povrijedio. Voljela je sanjati, boriti se protiv nepravde i  tjerati istinu po svaku cijenu. Smijala se i kada joj nije bilo do toga. Znala je da će doći bolje sutra, bez obzira na nepodnošljivo danas. Naime, prava žena nikada ne kuka. Nju nećeš vidjeti da preda bitku, prije posljednjeg uzdaha. Kaže zbogom, prije odumiranja zadnje emocije u njoj. Prava žena se ne plaši iščekivanja. Jer ko umije dugo čekati ništa, on zna koliko vrijedi dočekati sve.

I zar je to mnogo? Pronaći osobu koja će te koliko-toliko razumjeti. Ženi je potreban muškarac, koji je ispred svega čovjek. Ne kukavica, ne heroj, već samo čovjek.  Da zna zagrliti, kada duša vrišti. Ćutati, kada nastupi tišina. Odbraniti, kada napadne tuga. Ostati, kada svi drugi odu.

couple-in-bed11

Sve ostalo je višak. Čitava planeta je višak, kada se dvoje istih ljudi upoznaju. Oni momentalno stvaraju novi svijet, samo njima vidljiv i dostupan. Tog časa se sve oko njih gasi. I oni počinju živjeti zajedno, ispočetka. Ne plašeći se sudbine.

By Magic Whisperer

loading...

Facebook komentari