NAUČNO DOKAZANO: Ovo su žene na koje se LOŽE muškarci kao budale..

 

Muškarci se boje inteligentnih žena, tužan je zaključak istraživanja koje su zajednički proveli Sveučilište Buffalo i Sveučilište California Lutheran. Ali isti tako, lože se na njih!

Preciznije, ideja veze sa ženom koja je pametnija od njih nije im strana, štoviše, vrlo ih privlači, no kad se u stvarnosti sretnu s takvom, obično bježe glavom bez obzira.

Nadalje, istraživači su ustanovili da određene osobine koje kod žena privlače muškarce mogu biti izravno pod utjecajem toga koliko “romantičnih izgleda” ima potencijalna partnerica.

Zanimljivo istraživanje provedeno je na način da su ispitanici na početku uvedeni u zamišljeni scenarij u kojem je neka žena bolja odnosno lošija od njih u ispitu iz matematike i engleskog. Zatim su morali svoju partnericu u ispitivanju zamisliti kao romantičnu partnericu.

Pokazalo se da su muškarci ženu koja ih je pobijedila na ispitu proglasili privlačnijom, no kad su morali odgovoriti na pitanje bi li s takvom ženom u stvarnom životu izašli na spoj, velika je većina odgovorila – ne.

E pa stvarno, dečki, zar je do toga došlo? 🙂

loading...

Facebook komentari