Ne fali tebi tvoj bivši, tebi fali osećaj ljubavi

 

Misliš da ti on nedostaje? Misliš da ti nedostaje način na koji te držao za ruku u letnjim mesecima, ili način na koji si se uz njega smešila u zimskim mesecima? Ili kako te je dozivao imenom?

Istina je ova, tebi nedostaje ljubav.

Tebi ne nedostaje njegova ruka. Tebi nedostaje ruka za koju ćeš se primiti. Tebi ne nedostaju njegove usne, već tebi nedostaju usne koje ćeš ljubiti. Tebi ne nedostaje način na koji te tešio kada si bila ranjiva, tebi nedostaje neko da bude pokraj tebe. Nedostaje ti ljubav koja te neće nikada napustiti.

Tebi nedostaje poverenje.

Tebi nedostaje neko kome ćeš reći sve svoje tajne i želje, a taj će te slušati i uživati. Tebi nedostaje neko na koga ćeš se moći osloniti kada ti zatreba. A ne neko ko je pobegao kada nisi ni slutila.

Ali molim te, nemoj pobrkati svoju usamljenost i tu rupu u svom srcu, s nedostatkom njega.

Ti ga više ne poznaješ. Možda nikada ni nisi. Ti više ne znaš tu osobu. Više ne znaš koja mu je najdraža košulja. Ti ne znaš njegov izbor pića, omiljeni bend, a sigurno ne znaš kome se on smeši nakon dugog dana na poslu.
Više ne poznaješ muškarca kojeg si volela.

Dakle vidiš, ne može ti nedostajati neko ko je sada za tebe stranac. Ne može ti nedostajati neko ko je tek poznanik. Duh iz prošlosti. Uspomena.

Ova praznina koju osećaš nije zbog odsutnosti nekoga koga si volela. To je samo odsustvo ljubavi. Osećaj za nečijom blizinom. Za nekim kome možeš ispričati svoje najdublje strahove, a taj neko će te zaštititi, umiriti i biti tu pokraj tebe. Zapravo tebi nedostaje neko koga ćeš voleti.

Tvoj bivši je sada daleko. On više nije osoba koju si volela, a nisi ni ti ista ona osoba kada si bila s njim. Ljudi se menjaju iz minute u minutu, iz dana u dan. Jer svaki dan donosi nešto novo. I zato prihvati i shvati da on nije osoba koju želiš, jer da je ne bi bio bivši.
Ti samo žudiš za ljubavi.

Žudiš za osećajem potrebe za nekim i da si nekome ti potrebna.

Ti žudiš biti obožavana.

I u tome nema ništa loše. Nema ništa loše u žudnji za ljubavi. Samo nemoj pomešati takvu žudnju sa žudnjom za ljubavi iz prošlosti. Nemoj mešati tu prazninu, jer njega više nema.
Tebi nedostaje ljubav. Ne on. Ti više ne znaš ko je on i gde je, ali jako dobro znaš šta je ljubav. To je ljubav koja će biti zauvek. Ne muškarac koji te napustio pre godinu-dve.

(zdravaisretna)

loading...

Facebook komentari