NE TROŠI VRIJEME NA DEBILA: Ako te ne poštuje u ovih 10 situacija, NE ZASLUŽUJE te..

 

A situacije su:

1. Na sastancima. Ne bi trebalo da bulji u pod, proverava mobilni i slično dok ste na večeri. Trebalo bi da bude prisutan i daje ti svoju pažnju.

2. Za vreme seksa. Samo zato što si se skinula ne znači da može da te dira gde želi. Ako ga moliš da ti ne ljubi stomak ili da zadrži majicu, trebalo bi da to poštuje. Tvoje telo, tvoja pravila.

3. Za vreme svađe. Nije važno šta si učinila. Ne sme te zvati glupom, droljom ili kučkom. Neprihvatljivo. Čak i ako kipi od besa.

4. Dok ste odvojeni. Ne sme da spava s drugom samo zato što je u drugoj državi. Daljina mu ne daje dopuštenje da vara.

5. Za vreme večeri s drugovima. Nije u redu da muški sede na večeri i pričaju grozote o svojim devojkama. Ne bi smeo da se žali na tebe nego da se hvali.

6. Dok surfuje internetom. Ne sme ostavljati prljave komentare ispod fotografija drugih devojaka. Ne bi smeo da prihvata svakakve zahteve niti da flertuje.

7. Za vreme menstruacije. Ne bi smeo da se žali zašto ne spavaš s njim ili kako menjaš raspoloženja. Trebalo bi da poštuje hormonalne promene.

8. U stresnim trenucima. Ne bi se smeo da se iskali na tebi. Nisi njegova vreća za udaranje. Ti si njegova podrška. Trebalo bi da se osloni na tebe da mu pomogneš kad ga boli.

9. Dok ste u izlasku s drugim ljudima. Ako se ponaša kao princ dok ste sami, ne bi smeo da se promeni kad ste u većem društvu. Trebalo bi da se prema tebi uvek isto ponaša.

10. Za vreme razgovora. Klimanje glavom nije dovoljno. Trebalo bi da sluša šta imaš da kažeš, da reaguje i učini da se osećaš vrednom.

11. Za vreme zabave. Nije važno jesi li pripita ili jako pijana. Ne sme te siliti na seks ili ismejavati kako si nespretna. Treba da se prema tebi uvek jednako ponaša – kad si pijana i trezna.

12. Za vreme svega. Dobrih i loših dana. Kad dobiješ otkaz. Uvek te treba poštovati. Nema izgovora da se prema tebi ponaša kao prema smeću. Ostavi ga ako je tako.

(zdravaisretna.hr)

loading...

Facebook komentari