NE TRUDI SE, ON TE NE ŽELI U SVOM ŽIVOTU: Evo kako da znaš da mu se ne sviđaš

 

Tužno, ali istinito, žene su ponekad preterano prilagodljive kada se radi o muškarcima i ljubavi. Tada prave, umesto njih, izgovore i trude se razumeti muškarce koji to zaista ne zaslužuju.

Ali poput pravog prijatelja, Greg Behrendt, pokušao je ženama objasniti i otvoriti oči. U svojoj knjizi Hes Just Not That into You objašnjava situacije u kojima njegovo ponašanje znači, ni više, ni manje, nego samo to da nije zainteresovan. U svojoj knjizi među ostalim piše:

On kaže kako je zaista zauzet, toliko zauzet da nije imao vremena popiti kafu, a kamoli podignuti slušalicu i nazvati. Laž. S izumom mobilnog telefona gotovo je nemoguće da nema vremena nazvati vas, bar na kratko. Da je zainteresovan za vas, na kraju napornog dana vi biste bili svetla tačka, što znači da bi jedva čekao da vam se javi.

Godinama su žene na kafama, koktelima ili kasnim večernjim telefonskim razgovorima analizirale muško ponašanje i pokušale sastaviti slagalicu od njegovih signala:

– Boji se da će ga neko ponovno povrediti.
– Možda ne želi upropastiti prijateljstvo.
– Možda se oseća manje vrednim pa se boji pokušati.
– Tek je izašao iz veze.

Greg Behrendt kaže da ovakva opravdanja nisu ništa drugo nego traćenje vremena.

Možda je istina samo da nije zainteresovan.

Jedina istina je da je muškarcima često neprijatno reći direktno “Ne zanimaš me u tom smislu”, ali njihovi postupci otkrivaju šta misli i oseća.

Svako poglavlje knjige objašnjava jednu situaciju u kojoj žene sebe zavaravaju ne želeći shvatiti da zapravo nema potrebe opravdavati ga i da on jednostavno nije zainteresovan.

Ovo su neke od situacija u kojima, prema Greg Behrendtu, ne treba glavu razbijati teorijama i treba prihvatiti jednostavnu činjenicu:

1. Nije zainteresovan ako vas ne zove van.
2. Nije zainteresovan ako vas ne zove.
3. Nije zainteresovan ako izbegava izlaske.
4. Nije zainteresovan ako ne želi spavati sa vama.
5. Nije zainteresovan ako spava sa drugom ženom.
6. Nije zainteresovan ako ga jedino zanimate kada je pijan.
7. Nije zainteresovan ako je raskinuo sa vama.
8. Nije zainteresovan ako je nestao bez objašnjenja.
9. Nije zainteresovan ako se ne želi razvesti.
10. Nije zainteresovan ako je sebičan, nasilnik ili ludak.

(covermagazin.com)

loading...

Facebook komentari