Ne želim gospodina Savršenog, želim tebe

 

Nikada nisam želela savršenu ljubav. Savršena ljubav nije ona prava. Zaljubljivanje u nekoga ne izgleda kao u filmovima u kojima pronađete svoju osobu i vaša se srca spoje bez imalo napora u savršenu ružičastu celinu.

Ne otvara se nebo pod kojim se vi i vaš partner držite za ruke, i šećete prema predivnom zalasku sunca. U stvarnosti, ne pronalazimo osobu čiji se delovi savršeno slažu sa našima bez malo prilagodbe, savijanja, okretanja.

Ljubav je komplikovana-dvoje ljudi pokušavaju se prilagoditi jedno drugome, a isto je često popraćeno neslaganjem, guranjem, svađanjem i neuspehom.
Ja želim upravo takvu ljubav, nesavršenu ljubav, tvoju ljubav.

Ne želim gospodina Savršenog. Nikada nisam želela. Ne želim osobu koja će mi savršeno odgovarati ne ostavljajući nam prostora za promene i rast. Ne želim nekoga ko će se uvek slagati sa mnom, ko me neće izazivati i gurati da budem bolja.

Ne želim nekoga uz koga je život statičan i jednostavan.

Želim ludilo, želim da izluđujemo jedno drugo, da su nam životi ispunjeni zabavom i strašću.
Želim sve tvoje. Tvoje grehe, nedoslednosti, tvoje strahove i neuspehe. Želim celog tebe, pravog tebe. Želim te voleti u potpunosti.

Nikada me nije zanimala potraga za savršenom ljubavi. Nikada nisam priželjkivala nekog ko će zadovoljiti sve kriterijume na mojoj smešnoj listi ili nekog ko će biti ostvarenje mojih snova. Nisam provela život sanjajući princa koji će me spasiti. Nisam se nadala idealnom muškarcu koji ima odgovore na sva pitanja, muškarcu uz kojeg se nikad ne bih ništa pitala.

Ne želim gospodina Savršenog. Želim tebe.

Tebe, sa svim tvojim ožiljcima i lošim navikama. Tebe koji si sklon podizanju glasa, tvoje snažne ruke.
Tebe i tvoje nježne poljupce, suhu kožu. Tvoj mali jednosobni stan i velike snove.
Želim svu tvoju prtljagu i tvoje pogreške, tvoju boju i tvoje strahove. Želim tebe i kada zabrljaš nešto u našem odnosu. Tvoje nepoverenje ili ispitivanje mojih odluka.

Tvoju suzdržanosti i distanciranost kada ti se previše približim. Želim sve to jer ti si ljudsko biće i znam da će nas sve to zbližiti. Znam da ćeš i ti, baš kao i ja, biti nesavršen. Baš zato, naći ćemo se na pola puta, boreći se protiv naših mana kako bismo pronašli zajednički jezik.

Ne želim gospodina Savršenog. Ne želim lagani put do tebe. Ne želim nekoga kome ću biti centar svemira, koji će obožavati tlo po kojem kročim.

Želim samo tebe. Tebe i tvoj preglasni smeh koji je već ispunio veliki dio moga srca. Tebe i tvoje male igre rečima, tvoju sramežljivost u našim prvim susretima. Tebe i sve ono što te čini nesavršenim.

Nisam nikada tragala za gospodinom Savršenim. Tražila sam i još uvek tražim samo tebe.

(zdravaisretna)

loading...

Facebook komentari