NEMATE SREĆE U LJUBAVI? To je zato što UPORNO ponavljate OVE greške..

 

“All you need is LOVE!” Samo je jedna od čuvenih rečenica koje ste sigurno čule bezbroj puta i vjerujemo da ste počele vjerovati u nju. Možda i je točna, možda nam je i ljubav zaista toliko potrebna, ali prije nego što je proglasimo istinitom, ne bismo li je trebali provjeriti?

Uz mit da nam je ljubav neophodna, potrudili smo se pronaći još 9 najvećih mitova o ljubavi i vezama i znate što – uspješno smo ih razbili! Ovdje se kriju male greške koje se redovno zavlače ispod naše kože.

Ljubav će riješiti sve vaše probleme

Naravno da neće! Može vam pomoći da neke stvari lakše podnesete ako pokraj sebe imate partnera koji vam je bezuvjetna podrška, ali jedina osoba koja će riješiti sve vaše probleme ste zapravo samo VI!

Samo je jedna prava ljubav

Netočno! Možete voljeti više puta i ne vjerujte pričama da se prava ljubav događa samo jednom u životu i da nema reprizu. Koliko ćete puta voljeti ovisi samo o vama i vašoj sposobnosti da pustite ljude u svoj život.

Ako nekoga volite, budite s njim bez obzira na sve

Ljubav podrazumijeva da budete dragoj osobi podrška, motivacija, energija, oslonac, ali ne i da trpite fizičko ili psihičko nasilje u ime ljubavi.

Sve će biti bolje poslije vjenčanja

Zaručnički prsten, brak pa čak ni djeca nisu garancija da će neki odnos biti bolji. Isključivo o vama ovisi kakva će biti veza dok vjenčanje i ostali koraci mogu samo učvrstiti ili upropastiti postojeću situaciju.

Svima nam je potrebna ljubav

Svatko ima svoje potrebe i nije svakoj osobi potrebna romantična i nježna ljubav za cijeli život. Niti je ljubav garancija za sretan život. Prije nego što generalizirate osjećaje, pokušajte shvatiti što vam je zapravo potrebno i što vas čini sretnima i ispunjenima.

Jednom kada upoznate pravu osobu, bit ćete sretne

Sreća isključivo ovisi samo o vama! Nitko vas ne može učiniti ni sretnima, ni bijesnima, ni tužnima ako im to ne dopustite.

Život će biti idealan uz pravog partnera

Još jedan ljubavni mit koji nas vodi u pogrešnom smjeru! Život ima uspone i padove i često je daleko od idealnog makar imali i najboljeg partnera pokraj sebe. Naravno da je lakše podijeliti i sreću i tugu s pravom osobom, ali izbor partnera ne garantira bezuvjetnu sreću.

Ako vas doista voli, možete očekivati da će…

Ne, ne možete ništa očekivati jer vaš partner nije tu da ispunjava vaša očekivanja i želje. Zapamtite da vam dečko s kojim ste u vezi ne može čitati misli i da nije Djed Mraz da ispunjava sve što zamislite.

Ako vas partner voli, slagat će se s vama oko svega

Još jedna velika ljubavna greška. Važno je da imate puno zajedničkih stvari, ali isto tako veoma je bitno da svatko ima pravo na svoje mišljenje. Male razlike mogu činiti vezu samo zanimljivijom i zabavnijom.

Partner će vas voljeti bez obzira na sve

Jedino vas roditelji mogu voljeti bez obzira na nastale situacije, okolinu i sve u čemu se nalazite. Ostale osobe davat će vam onoliko koliko zaslužujete i to je potpuno u redu. Ne očekujte od bilo koga bezuvjetnu ljubav.

(Cosmopolitan.hr)

loading...

Facebook komentari