NEZAPAMĆEN SKANDAL U TEŠNJU: Javili porodici da im je otac mrtav, našli ga živog na krevetu!

Šta se dogodi kada vam iz bolnice jave da vam je umro član porodice, a vi ga tamo zateknete kako sjedi na krevetu i pri tom vas još pita kako ste? Na to pitanje odgovor su dali najbliži srodnici Sinana Meškića koji su poslije tužnog obavještenja o njegovoj smrti krenuli da preuzmu tijelo, ali su se suočili sa šokantnim prizorom.

Scena dostojna kultnog filma “Maratonci trče počasni krug” desila se u opštoj bolnici Tešanj u centralnoj Bosni gdje se Sinan Memić liječi od bolesti jetre. Njegova kćerka Aldijana u ponedjeljak je primila telefonski poziv iz bolnice.

“Kada su mi javili da je umro svijet mi se srušio. To je moj otac”, ispričala je Aldijana kako se osjećala.

Odmah po primanju tužne vijesti u porodici su preduzeli šta je potrebno kako bi dobili smrtni list, dogovorili štampanje umrlice i pozvali hodžu kako bi zajedno s njima krenuo u bolnici i tamo tijelo pripremio za ukop po islamskim običajima.

Ali, kada je Memićev zet Haris došao u bolnicu da bi se sproveo pripisani postupak, ugledao je tasta kako sjedi na krevetu u bolesničkoj sobi i gleda prema vratima.

“Noge su mi se odsjekle”, rekao je Haris koji je priznao kao je u nevjerici zagledao Sinana, a ovaj ga je tek tužno gledao i pri tom ga upitao da je li dobro.

Prava drama uslijedila je tek kada je Haris nazvao suprugu i taštu da bi im prenio kako je Sinan zapravo živ. Ženama je poslije toga pozlilo.

“Kao da se neko igrao s nama”, kazao je Haris.

Porodica je najavila podnošenje tužbe, a tvrde kako se niko iz bolnice nije udostojio ni da im se zbog svega izvini.

“Živog čovjeka da sahranjuju, neka ih je stid i sram”, poručila je Aldijana.

95867_capture-20160823-170314

Photo: Ilustracija

Direktor tešanjske bolnice Rifat Merdić naknadno je pojasnio kako su zapravo pobrkali kontakt brojeve dva različita pacijenta.

“Kada smo shvatili da je došlo do nesporazuma, kontaktirali smo porodicu Meškić, ali oni nisu htjeli da razgovaj”, kaže direktor bolnice.

Izvor: jutarnji.hr

loading...

Facebook komentari

2 thoughts on “NEZAPAMĆEN SKANDAL U TEŠNJU: Javili porodici da im je otac mrtav, našli ga živog na krevetu!

Comments are closed.