Nikada ne biste pogodile: Evo zbog čega momke grize savest!

Iako su istraživanja pokazala da muškarci u vezama osećaju znatno manje krivice nego žene ni oni nisu bezosećajni, zbog nekih postupaka ipak osjećaju grižu savesti

“Bockaju” nas
Često umeju da nas “bockaju” bez razloga ili u šali, ali zapravo im je žao kada to rade. Znaju da ćemo mi to shvatiti pogrešno kao kritiku i provesti sate analizirajući njihove komentare, a njihova namera nije bila da nas povrede. Zato se ponekad osećaju loše nakon što komentarišu naše prehrambene navike ili izgled.

Nisu nežni kao na početku
Kako vreme odmiče, muškarci se sve više opuštaju u vezi. Za njih to opuštanje znači da nije potrebno da nas osvavju kao na početku veze pa prestaju s romantikom i nežnostima. Zbog toga se mi ponekad osećamo zapostavljeno jer mislimo da im više nije stalo do nas, a oni su zapravo srećno ušuškani u ležernu ljubavnu svakodnevicu. Ipak svjesni su tog svog propusta i malo ih peče savest.

Zaboravljaju važne datume
Žene su poprilično pedantne po pitanju važnih datuma i vole da ih zabeleže u svoje kalendare kako im ne bi promakli. Muškarci su uglavnom zaboravni i dogodi im se da promaše godišnjicu ili naš rođendan. Ne treba da im zbog toga nabijamo grižu savesti jer dobro znaju da su pogrešili i to ih verujte ipak malo zaboli.

Ne vole mnogo da razgovaraju s nama
Nije tajna da mi žene možemo pričati satima i da sve volimo da analiziramo, ali naše jače polovine ipak nisu toliko razgovorljive. Ipak, svesni su da je nama komunikacija važna i žele da nas slušaju pažljivije.

Zato se nemojte naljutiti ako ponekad malo odlutaju tokom razgovora. Ne misle ništa loše i stvarno se trude. A i žao im je što nam ‘ ne mogu’ pružiti onoliko razgovora koliko bismo želele.

Flertuju s drugim ženama
Bezazleno koketiranje naših jačih polovina s drugim ženama i te kako ume da nas uzruja. Iako ne mogu odoljeti da se ne upuste u usputni bezazleni flert svesni su da bi nas to zabolelo pa i njih malo muči griža savesti.

Izvor: Zadovoljna.hr

loading...

Facebook komentari