Novi užas u BiH: Mladić umro usred kafane

 

Prnjavor je u šoku. Njihov sugrađanin, Nenad Grumić (22), preminuo je u noći sa subote na nedjelju u kafiću “Trokadero” od posljedica srčanog udara pred očima prijatelja i brojnih drugih Prnjavorčana.

Tragično preminuli mladić, porijeklom iz Drenove, živio je u Sloveniji. Posjetu rodnom kraju iskoristio je za večernji izlazak, koji je tragično završio. Grumić se u kafiću nalazio zajedno sa rođakom Milomirom Pivaševićem

– U “Trokadero” smo došli oko 21.30 sati, stajali smo za stolom, gdje su nam se pridružila dva momka, koji nisu mogli naći slobodno mjesto. Plesali smo, pjevali a onda je Novak u jednom trenutku samo pao, bilo je to nekih 30 minuta iza ponoći. Dozivali smo ga, ali nije reagovao, zatim smo ga iznijeli vani, a pomogli su nam i konobari. Dva puta se lagano nakašljao, nakon čega više nije davao znakove živote. Odmah smo ga stavili u auto i odvezli u službu Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Prnjavor, gdje su doktori pokušavali da ga ožive, ali na žalost nisu uspjeli. Dežurni doktor konstatovao je smrt, usljed posledica srčanog udara – ispričao je vidno potrešeni Pivašević.

Grumić je sahranjen je jučer na mjesnom groblju u Drenovi, a sahrani su pored rodbine, prisustvovali mnogobrojni prijatelji i poznanici, koji su ga ispratili na vječni počinak.

Izvor: hayat.ba

loading...

Facebook komentari