Nožem ubio sina jedinca i ženu, pa sebe bombom

 

BANJALUKA – U namjeri da očita električno brojilo električar je, prilazeći kući tročlane porodice Golemović u mjestu Gradina, kod Banjaluke, ugledao razneseno tijelo Radojice Golemovića (60), koji je, prije nego što se ubio bombom, nožem presudio svojoj supruzi Brankici (47) i jedinom sinu Božidaru (18).

Nezapamćena porodična tragedija, kojoj uzroke ne znaju čak ni najbliži rođaci, dogodila se juče ujutru oko pet časova, kada su mještani čuli eksploziju, ali su tek kasnije, nešto prije podneva, saznali jezivu istinu.

Električar je, naime, zatekao strašan prizor ispred praga, ali u kuću nije ulazio, već je odmah o svemu obavijestio policiju, te su oni unutra pronašli tijelo Božidara iza vrata, a Brankice u krevetu.

Nezvanično, Brankicu je Radojica zaklao, a sina ubo u grudi, nakon čega se sa dvije bombe uputio vani. Jednu je aktivirao i digao se u vazduh, dok je druga pronađena pored njega neupotrijebljena.

Skamenjena rodbina i komšije juče su se nebrojeno puta pitali šta je prethodilo ovom masakru. Niti znaju vrednije i poštenije ljude, niti porodicu koja je bila srećnija od troje Golemovića.

“Rade je radio u UniCredit banci kao električar. Koga god upitate čućete da je bio pošten čovjek. Supruga mu je bila domaćica, čestita žena. Sin je išao u četvrti razred Elektrotehničke škole Banjaluka, i u kobni ponedjeljak je trebalo da bude druga smjena”, kažu mještani za “Nezavisne”.

Branko Dobraš, koji je odlično poznavao supružnike i njihovog sina jedinca, kaže da u kući Golemovića nikad nije bilo nesuglasica.

“Nedavno je Rade pričao da ide u penziju i da mu je zbog toga drago, te da nikom ništa nije dužan”, priča Dobraš, koji nam je potvrdio da Radojica ima dvije sestre i brata.

U nevjerici je sve posmatrao i Dragomir Keserović, dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu, koji je oženjen jednom od Radojičinih sestara. Bio je tu i brat nesrećne Brankice, ali od tuge i bola nije mogao bilo šta da kaže novinarima.

Policija novinarima nije dala da priđu kući. Nekoliko stotina metara ispod kuće vladali su muk i nevjerica. Mještani su oko 5.20 čuli eksploziju, ali su u prvi mah pomislili da je nekom pukla guma na autu. Jedan od njih vidio je svjetlo u kući Golemovića, ali nije ništa slutio.

“Kad su ustali, mještani su provjeravali gume na autima i shvatili da su sve ispravne. Kasnije je taj električar dotrčao, izbezumljen, i tražio vode te ispričao kakav je užas zatekao”, pričaju izvori “Nezavisnih”.

Kombi “Gradskog groblja”, nešto prije 15 časova, prišao je kući u kojoj više niko ne živi. Dvadesetak minuta kasnije odvezao je tijela, nad kojima će biti obavljena obdukcija. Crni kombi pogledom su ispratili okupljeni mještani, bez izgovorene riječi.

Muk je zavladao i u školi koju je Božidar, rođen oko Božića, do juče pohađao. Prosvjetari ništa nisu htjeli komentarisati, a ispred škole smo sreli učenike koji kažu da će Božidara pamtiti kao tihog i povučenog mladića.

Izvor: nezavisne.com

loading...

Facebook komentari