ORUŽANI NAPAD U MOSTARU: Detalji jučerašnje spektakularne pljačke sa automatskim puškama i pištoljima

U Mostaru se jučer nastavio niz spektakularnih oružanih pljački kada su trojica razbojnika s automatskim puškama i pištoljima, odjeveni u potpuno crnu odjeću i s fantomkama na glavama, na stražnjem izlazu Tržnog centra “Bingo” u naselju Centar 2 tačno u 10.01 sati presreli Golf 5 zaštitarske firme “Flek security”, iz kojeg su opljačkali novac, kako se neslužbeno saznaje, čak milion maraka! Međutim, iz “Flek securityja” tvrde da je odnesena mnogo manja suma novca.

Uznemireni stanari

Razbojnici su prilikom pljačke pazara od vikenda iz svih centara “Bingo” u Mostaru kao metodu zastrašivanja prema dvojici zaštitara upotrijebili oružje, ispalivši nekoliko hitaca u zadnja desna vrata, nakon čega su se Audijem A4 udaljili sa plijenom u nepoznatom pravcu, gdje ih je čekao četvrti pomagač. Kako smo saznali na mjestu događaja, zaštitari su, nakon što su uzeli pazar iz ostalih centara, došli u “Bingo” u Centru 2, koji im je bio posljednji na popisu, a kada su uzeli novac i krenuli, razbojnici su ih zaskočili. Nakon pljačke, koja je veoma uznemirila stanare ovog mostarskog naselja, Audi je pronađen zapaljen na lokalitetu Rudarskog kopa Vihovići, a prema tvrdnjama tamošnjih mještana, razbojnici su se motociklima udaljili u pravcu Orlaca.

0202

Photo: M. Smajkić  (Zaštitari sa policijom: Odnesen pazar od vikenda iz svih centara “Bingo” u Mostaru)

– Čula sam da je nešto jako puklo i baš sam se prepala. Pitala sam se šta li je, a onda sam spazila gust dim. U tom momentu su četvorica na dva motora kao puščano zrno protutnjala ovuda prema Orlacu. Poslije sam čula da je bila pljačka, da su zapalili auto, pa su došli i policija i vatrogasci – ispričala nam je jedna mještanka Vihovića, koja, razumljivo, nije željela otkriti identitet.

Iz Orlaca su se, vjerovatno, zaputili prema naselju Vojno, odakle su se mogli uključiti na magistralni put M-17.

0303

U Vihovićima zapalili Audi A4

Izuzeti snimci

U policiji i u Kantonalnom tužilaštvu jučer nisu mogli potvrditi je li u pljački korišteno i neko drugo vozilo, kao ni iznos ukradenog novca. Kratko nam je rečeno da se poduzimaju sve mjere i radnje radi rasvjetljavanja ovog slučaja.

Sa mjesta događaja izuzete su čahure i snimci videonadzora, a od zaštitara će se uzeti iskazi. Jesu li pljačkaši imali insajdera, trebala bi pokazati istraga, ali je očito da je ovaj napad dobro isplaniran i proveden brzo i efikasno.

Bez informacija

Iz “Binga” su naveli da je zaštitarska firma od momenta preuzimanja novca preuzela i odgovornost te da nemaju informacija o događaju. Naveli su i da su sretni što niko nije povrijeđen.

Imali pratnju

Zanimljivo je da su nam pojedini stanari u Centru 2 koji su iz svojih domova nakon pucnjave posmatrali šta se događa, ispričali da je za Audijem krenuo i crni Mercedes. Drugi su kazali da se za vozilom pljačkaša munjevito kretao mali, crveni automobil.

Izvor: avaz.ba

loading...

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.