O ovom modelu svi pričaju, a evo i zašto… (FOTO)

Halima svjetskim modnim pistama hoda isključivo u hidžabu, a vodeće modne kuće otimaju se za ovu 19-godišnju devojku.

Debi je imala na njujorškoj sedmici mode, na reviji Kanyea Westa – Yeezy 5. Od tada do danas je postala jako tražena. U Milanu je nosila revije Max Mara i Alberta Ferretti. Može se reći da je Halima pravi historiju. Evo zašto je tako.

000-lz14m

Halima Aden na modnoj pisti (AFP)

Ona je prva muslimanka koja se takmičila na izboru za Miss Minnesote i tada je nosila hidžab. Počela je da radi za agenciju IMG samo pet dana pre svog debija u New Yorku. Ona je prvi model sa hidžabom koji radi za pomenutu agenciju, koja je u svijet modelinga izbacila i Bellu Hadid, Lili Aldridge, Mirandu Kerr…

– Osjetila sam da sam ja promjena koju sam željela za druge mlade muslimanke i žene uopće, koje ne treba da se mijenjaju i treba da ostanu iskrene prema sebi – rekla je Halima.

Rođena je u izbjegličkom kampu u Keniji. Emigrirala je u Ameriku sa majkom kada je imala samo šest godina.

– Nama muslimanima treba više lijepih priča i tačka. Tako sam ponosna na medije jer su toliko dugo forsirali negativnu sliku o muslimanima. Ušla sam na izbor za miss misleći da želim nešto pozitivno za mlade muslimanke. Onda sam čula priče roditelja koji su kršćani, koji su mi govorili: “Hvala ti, želim da moja sedmogodišnja kćerka zna da ne moraš da budeš razgolićena da bi bila lijepa – rekla je Halima.

Izvor: Dnevni Avaz

loading...

Facebook komentari