OZBILJNA VEZA ILI ŠARENA LAŽ: Ako ne osjećaš ovih 8 stvari, onda je bolje da ga OSTAVIŠ..

 

Oni koji kažu da su veze trenuci blaženstva i euforije, ne greše, samo zaboravljaju puno toga. Jer, u dobroj vezi ima negativnih osećanja koliko ima i pozitivnih. Samo što ta negativna osećanja nisu negativna na način na koji ste ih doživeli ranije. Osećate ih na sasvim novi način. Osećate tugu, ali ona dolazi iz duboke čežnje. Osećate strah, ali po prvi put, to je strah koji se javlja kada krajnje i potpuno zavisite od nekog drugog. Osećate se kao da ste slepi, ali savršeno dobro vidite.

O ovim negativnim osećanjima ne priča se često, jer ona mogu da budu odbojna, kada se izvade iz konteksta. Ali najbolja veza je ona u kojoj sve osećate. Veza je ringišpil emocija. Konstantno saznajete i učite nešto novo, ne samo o partneru već i o sebi. I, na kraju, ukoliko niste iskusili sledećih osam stvari i vezi, onda ona nije ni bila prava veza.

Nervoza – Trema, leptirići ili osećaj mučnine kada se ne čujete sa partnerom.

Tuga – Za partnerom, zbog onoga što ste rekli, zbog onoga kada ste bili okrutni. Tuga i bol su deo veze i ključni su kao i blaženstvo i euforija.

Bes – U iskrenom odnosu neminovne su i “iskrene” nesuglasice. Argumenti, zagrejane diskusije i napadi besa nezaobilazne su nuspojave strasti. Svađe nikada nisu isprazne. One su pune svrhe i težine. Parovi u zdravim vezama ne svađaju se zbog pažnje ili drame već zbog rešavanja problema.

Umor – Zbog neprospavanje noći. Od vremena provedenog u učenju o vašoj vezi. Od davanja svega osobi kojoj biste dali sve.

Nelagodnost – S poštovanjem i obožavanjem javlja se i blaga neurotičnost. Ne možete da volite nekoga, a da od njega istovremeno nemate i blagi strah, zbog moći koju ta osoba ima nad vama.

Frustracija – Kada vam se ne javi sat vremena, kada vam nedostaje i ne možete da uradite ništa po tom pitanju, kada poželite da on sve doživi s vama. Frustracija ne mora da se odnosi na partnera već na to što on nije s vama.

Naivnost – Kada je reč o vezama, onda nije reč o tome ko je u pravu već o tome da shvatite da možete da pogrešite. Reč je o učenju, rastu i razumevanju da ne znate sve. Reč je o onome šta imate da naučite partnera, ali i da učite od njega. Vas dvoje zajedno istražujete svet oko vas, dopuštajući lekcijama i iskustvima da vas još više približe jedno drugom.

Ranjivost -Dali ste svoje srce partneru i nadate se da ga on neće slomiti. Dali ste mu više od onoga što ste mislili da možete da mu date i nadate se da to neće otići u zaborav. Koliko god da ste dobri prijatelji, jasno vam je da postoji blaga šansa da postanete ljuti neprijatelji. Ova ranjivost vremenom može da izbledi, ali uvek će se nalaziti negde u pozadini vašeg uma. I to je dobro.

(minimagazin.info)

loading...

Facebook komentari