Pratiti srce ili razum? Ako se i vi ovo pitate, evo kako da izaberete pravi put!

Kažu da kad smo zaljubljeni srce progleda, ali mozak oslepi. Osećamo se poletno, sve nam je moguće, nema staze kojoj ne znamo put, ružičaste naočare su nam glavni deo autfita, a glas razuma uporno ne slušamo (kao u tinejdžerskom dobu onaj mamin)…

Onog trenutka kada sa sedmog neba padnemo pravo u naručje stvarnosti i izgubimo negde usput svoj ružičasti aksesoar, odjednom shvatamo gde smo i u kakvom smo problemu. Međutim, srce ne bi bilo srce kada bi tako lako popustilo i priznalo svoj poraz.

Uprkos činjenicama, surovoj stvarnosti i razumu koji se zadovoljno smeši jer je uspeo da nas izvuče iz snova, javlja se ponovo vapaj srca koji smo i željno čekali. Kaže nam: “Voliš ga, nećeš valjda tako lako odustati.”

A mi? Mi kao da smo to čekali, zadovoljno se smešimo, polako vraćamo svoje ružičaste naočare, kad eto odjednom javlja se razum ponovo: “Naravno da ćeš odustati, nije te vredan, izdao te je, a ti mene, svoj zdrav razum”…I dok se tako svađaju srce i razum, ostaje glavno pitanje: “Koga poslušati,a ne pogrešiti?”…

Logičan zaključak bi bio i verovatno bi ga nauka podržala, da uvek i u svakoj prilici treba slušati zdravorazumske činjenice, očigledne stvari, jer od dobre sadašnjosti zavisiće i naša svetla budućnost.

A šta ako smo sanjari, romantičari, ako verujemo u ljubav, u sudbinu…ako ne odustajemo posle prvog poraza jer nemamo pola srca, imamo celo i dok poslednji deo ne bude uništen ono će kucati i navijati za ljubav?

Šta ako smo večiti optimisti, ako verujemo u ono najbolje u ljudima, ako smo spremni da pružimo šanse dok se ne uverimo da osoba ne zaslužuje da nam ih troši?

Šta ako poslušamo razum, zanemarimo srce i zauvek izgubimo priliku za pravu ljubav? Da li će nam je razum vratiti?

Bezbroj pitanja, bezroj slutnji, a malo odgovora…Tačnije nema pravog i zadovoljavajućeg. Uvek će nešto ispaštati. Možda ćete ako pustite da vas vodi razum imati budućnost korektnu, lepu i zadovoljavajuću. I prijaće racionalnim bićima koji se ne odazivaju na svaki vapaj srca…

Međutim, ako ste osoba koja želi filmsku ljubav, leptiriće, hemiju i koja ne želi ništa manje, onda čekajte! Čekajte da ona pojavi,a kada je prepoznajte ne puštajte je, zagrlite je jako i ne dajte je nikom! Osim ako ta osoba ne gaji ista osećanja i planove prema vama. U tom slučaju upalite lampicu razuma, jer jednostavno srce i delić razuma treba uvek da sarađuju!

Izvor: Kurir. Rs

loading...

Facebook komentari