Prepoznajte zbog čega ne možete da izađete iz loše veze: 9 znakova da ste zavisni od ljubavi

Da li ste ikada toliko strasno i jako želeli ljubav da niste mogli da kontrolišete svoje emocije? I setite se da li ste nekada po svaku cenu želeli da ostanete sa partnerom iako vas nije činio srečnim?

Odgovor na ova dva važna pitanja će vam otkriti da li ste nekada bili zavisni od ljubavi Stručnjaci i ljubavni terapeuti su objasnili da je to stanje najsličnije tome kao da islite da vidite, a ne vidite, i mislite da volite, a ne volite…

Ukoliko još uvek niste sigurni da li pripadate ili ne ovoj skupini, dajemo u nastavku 9 znakova koji će vam objasniti kako izgleda biti zavisnik o ljubavi.

Ne želite da raskinete koliko god veza bila loša
Niste u stanju da prekinute nezdravu vezu čak i ako znate da van ljubav nije uzvraćena i da treba da napustite takav odnos.

Strah da će vas partner napustiti
Stalno mu šaljete poruke, zovete ga i mora da budedostupan jer se bojite da će se nešto desiti u periodu kad se ne čujete i da će vas prevariti i napustiti.

Brinete se da partner ne oseća isto što i vi
Osećate teskobu i paniku, stalno razmišljate o tome kako vaš parnter ne oseća isto što i vi i da nećete preživeti ako zatraži raskid.

Opsesivne misli
Ne možete da obuzdate svoja razmišljanja o budućnosti koju ste isplanirali sa svojim dragim, ali isto tako vas proganjanju misli da možda ništa neće ići po planu koji ste zamislili.

On je vaš jedini izvor sreće
Vaša veza postaje vam središte svemira i vaš glavni i jedinstveni izvor sreće i smisla. Ne možete da zamislite svoj dan bez njega i sve vam je fokusirano isključivo samo ka njemu.

Veza troši svu tvoju energiju
I nemate mogućnost da se usredsrediti da razmišljate o bilo čemu drugom.

Uvek ga čekate
Ne možeš da zaspite dok vam se ne javi da je stigao kući. Ako to ne učini, zovete ga ili mu šaljete poruke.

Koristite partnera za samoodređenje
Izjednačavate ljubav i vezu sa samopoštovanjem i samovrednošću. Tražiš samoodređenje u svom partneru.

Uvek ste u potrazi za ljubavlju
Neprestano tražite ljubav i romantiku, brzo se vezujete za osobu koja vam se svidi, čak i u situacijama kada je ne poznajete dobro. Ne umete da budete same i vaša misija je da pronađete srodnu dušu.

Izvor: Kurir. Rs

loading...

Facebook komentari