Prevario vas je, prešli ste preko toga ali vam je veza postala pakao? Evo u čemu griješite

 

Iako se može činiti jedinom logičnom ideju, ne pokušavajte mu uzvratiti udarac.

Prevara boli. Ona može doći u obliku naizgled nevinog flerta, a može trajati i mjesecima, no kako god bilo, ona će uvijek boljeti jednako. Ipak, čak i najgore stvari moguće je oprostiti ako je to ono što vi stvarno želite. Iako je vaš prvi nagon učiniti jedinu logičnu stvar za vas i sve oko vas i zauvijek otići, samo vi možete odlučiti koji je vaš sljedeći korak. Monogamija nije jednostavna, to je zapravo ozbiljan i težak posao, koji ponekad uključuje i opraštanje. Dok neki ne opraštaju nevjeru, ima i onih koji tvrde kako su nakon nje postali jači i povezaniji nego ikad!

Oporavak od nečega groznog poput nevjere nije jednostavan, ali nije ni nemoguć. Postoji velika mogućnost kako ćete se susresti s nekim osjećajima koji će sabotirati vaš trud oko popravka onoga što je srušeno. Izdvojili smo 5 stvari koje morate izbjegavati:

1. Ne pokušavajte se osvetiti

Nitko vas ne bi krivio da ga blatite po društvenim mrežama ili odete u „Carrie Underwood mode“ i iskalite se na njegovom autu i da, zbog toga biste se vjerojatno u tom trenutku osjećali puno bolje. Seks s nekim drugim također bi vas utješio, ali samo na trenutak. Jedina bitna stvar u ovome trenutku jest učiniti sve što je potrebno kako biste se ponovno pronašli u istom timu.

gifs-get-over-cheating-exes

2. Ne krivite sebe

Ako vas netko prevari, bez obzira na njegove razloge, vi niste krivi. Vi to niste „zaslužili“ i vi to niste „isprovocirali“. U redu je pokušati pronaći razloge, ali se nipošto nemojte ispričavati za nešto što je učinio netko drugi.

3. Ne koristite aferu kao argument kao biste pobijedili u svađama

Ako ste mu odlučili oprostiti i raditi na vezi, korištenje afere u svađama jednostavno nije fer. Ako želite nastaviti dalje, morate naučiti neke stvari ostaviti iza sebe. To ne znači da ne možete spominjati aferu onda kad se osjećate nesigurnima ili jednostavno imate potrebu razgovarati o tome, ali neka to ne bude vaš argument sljedeći put kad mu se ne javite za vikend.

4. Ne požurujte proces iscjeljivanja

Izdaja vašeg partnera zna boljeti puno dulje nego što ste se na to pripremili. Zato je bitno da oboje budete strpljivi. Baš kao i vi, vaš partner mora shvatiti da vas je povrijedio i da će biti potrebno dugo vremena kako biste ponovno izgradili povjerenje i naučili sve ono što se nekad podrazumijevalo. Da, možda ćete mjesecima nakon shvatiti kako ipak ne možete preboljeti činjenicu da su izdali vaše povjerenje i jednostavno odlučiti prekinuti, ali bi upravo njegovo strpljenje s vama moglo biti ključ do potpunog iscjeljenja vaše veze.

5. Ne bojte se potražiti profesionalnu pomoć

Da, uključiti treću nepoznatu osobu koja će analizirati vašu sramotu, tugu i osjećaj krivice zvuči poprilično neugodno, posebno kad uz vas sjedi osoba koja ju je i isprovocirala, ali stručnjak zna kako vas potaknuti na zdraviju komunikaciju i pronaći brži put do rješenja problema. Ne brinite, nema što već nisu čuli, a možda će baš ovo biti korak koji će vašu vezu vratiti na pravi put.

Izvor: cosmopolitan.hr

loading...

Facebook komentari