Šaban Šaulić hitno mora na operaciju

Šaban Šaulić uskoro će opet morati na operaciju, ali ovog puta nije u pitanju trbušna aorta, već problemi s ramenom. Pjevač i član žirija „Pinkovih zvezda“ već mjesecima muči muku s bolovima, koji ponekad budu toliko jaki da je primoran da prima injekcije.

Problemi s ramenom pojavili su se prije pola godine, neposredno nakon što se oporavio od operacije trbušne aorte, i s vremenom su postajali sve ozbiljniji, pa je morao da posjeti ljekara.

– U početku je bol bio zanemarljiv, ali konstantan, pa ga je to nerviralo i opterećivalo. Kada je situacija postala ozbiljnija, posjetio je doktora, koji je ustanovio da ima problema s hrskavicom. U takvim slučajevima prepisuju se lijekovi koji blokiraju bol i saniraju oštećeni dio ramena. To je kod Šabana djelovalo nekoliko mjeseci, pa se bol ponovio javio. Tada su mu promijenili terapiju, dali su mu jače lijekove i savjetovali fizikalnu terapiju. Ne znam da li je išao na fizikalnu, ali mi je rekao da tablete sve slabije djeluju i da mu je ljekar rekao da će možda morati da problem otkloni operacijom. Šaban se ne plaši toga, samo želi da se što prije riješi bolova. Ima veliku podršku supruge Goce – rekao je izvor koji je insistirao da mu ne pominjemo ime.

Prema njegovim riječima, Šaban Šaulić će narednih nedjelja obaviti dodatne preglede i tada će pouzdano znati da li je operacija neizbježna.

(Kurir/Express)

loading...

Facebook komentari