Sinanu Sakiću prijeti doživotna zabrana ulaska u jednu od najbogatijih država na svijetu!

Nakon što Sinan Sakić nije došao na koncert, a povodom desete godišnjice postojanja i rada KUD “Sevdah” iz švicarskog gradića Oberentfeldena, zbog toga što je bio zadržan sa njegova tri muzičara na aerodromu u Cirihu, Sabina Rendić i njene kolege iz odbora “Sevdaha” pokrenuli su pravne konsekvence vezano za taj slučaj, piše Express Magazin.

Da podsjetimo, sa računa “Sevdaha” nekoliko mjeseci prije održavanja manifstacije uplaćeno je 10.000 franaka (oko 9.300 eura) na račun Sinana Sakića. S obzirom na to da se Sinan nije pojavio na koncertu, Sabina Rendić i “Sevdah” potražuju novac. Sinanova supruga Sabina je izjavila da od vraćanja novca nema ništa… možda neki koncert u budućnosti.

– Više zaista nisam željela da se sa svim tim opterećujem jer dovoljno mi je bilo stresa, boli i patnje onu večer kada je uhapšen na aerodromu u Cirihu zajedno sa muzičarima. Vjerovatno u prepiski sa Sabinom Sakić ništa postigla ne bih i zbog toga sam angažirala advokata koji je preuzeo slučaj. On je informirao Sakiće da sam po svim zakonima u Švicarskoj upravu odnosno  KUD “Sevdah”, da novac moraju vratiti ili održati koncert. Nakon što ih je advokat podsjetio na to da je Sinan svojevremeno imao petogodišnju zabranu nastupanja u Švicarskoj, a koja je istekla, da bi mu se sa ovim slučajem i potezanjem po sudu u Švicarskoj mogla desiti doživotna zabrana ulaska i nastupa u toj zemlji, Sakići su promjenili ton razgovora i komunikaciju.  Kako me sada informirao naš advokat, Sinan je spreman da dođe i održi koncert 2. decembra ove godine kada budemo organizirali internacionalnu folklorijadu, pa cak da dođe i o svom trošku odnosno da on plati put, kako sebi isto tako i muzičarima. Da li će sve tako da bude,  vidjet ćemo – rekla nam je Sabina Rendić.

Rendić: Vidjet ćemo hoće li doći 

Prema informacijama koje imamo, Sinan je tu večer mogao da uđe u Svicarsku jer je navodno imao njemačku radnu vizu, ali nije htio da nastupa bez njegovih muzičara, ali njih trojica nisu imali radnu dozvolu. Sinan je čak te večeri koju je proveo na aerodromu u Cirihu morao da plati kompletne troškove boravka, kako za njega isto tako i za muzičare.

Izvor: Dnevni Avaz

loading...

Facebook komentari