Traže zabranu serije “Sulejman Veličanstveni” zbog scena sek*a!

Glumci i reditelji u Bangladešu apelovali su danas da se zabrani emitovanje “Sulejmana Veličanstvenog” zbog toga što “sveprisutne scene sek*a” u toj turskoj seriji nanose štetu lokalnoj TV industriji i unose razdor u porodice u toj konzervativnoj muslimanskoj zemlji.

Sinhronizovana verzija serije pod naslovom “Veličanstveni vek” o životu Sulejmana Prvog na prelazu iz 15. u 16. vek i Otomanskoj imperiji emituje se u Bengladešu od novembra 2015. godine sa velikim uspehom.

Popularnost serije je toliko velika da su lokalne televizijske stanice morale da odustanu od serija domaće produkcije i da u udarno vreme emituju strani program.

Zbog toga su mnogi glumci ostali bez posla i više studija i producentskih kuća je zatvoreno.

Vlasti nisu odgovorile na zahtev glumaca koji tvrde i da sa velikim brojem scena iz sultanovog harema serija nanosi štetu porodičnim vrednostima.

Scene sek*a su sveprisutne u seriji o Sulejmanu, kao i drugim stranim serijama. Televizija je porodični program. Popularnost ne sme da bude jedini kriterijum – smatra Mamunur Rašid iz Udruženja televizijskih profesionalaca.

Izvor: Beta
Foto: Promo

loading...

Facebook komentari