UKOLIKO MU KAŽEŠ OVO, OSTAVIT ĆE TE: Muškarci su veoma OSJETLJIVI na sljedeće..

 

Ni pod tačkom razno ne govori ovo muškarcu: Razgovori u kojima će muškarci otkriti svoje emocije i stavove o apsolutno svemu, ono je za čime mnoge žene žude. Možda žene nisu s Venere, ni muškarci s Marsa, ali ponekad se čini da su sa zaista prilično udaljenih planeta.

Ako ste jedni od onih koji žele mir u kući i spokoj u zajednici, saznajte šta nikada ne biste trebali reći svom partneru.

1. ‘Moj bivši bi uradio isto to’

Čak i kada se radi o pozitivnom poređenju, vaš partner ne želi ni čuti o vašem bivšem dečku… išta… ikada. Stavite sebe u istu situaciju i zamislite kako biste se osećali.

Osim što takvim komentarom pokopavate njegovo samopouzdanje, možete ostaviti utisak da ste još uvek zagejani za bivšeg.

2. ‘Ivana je trudna. Ali, ššššš… ne smeš nikome da kažeš’

Sećate li se epizode ‘Seksa i grada’ u kojoj Keri kaže Ejdanu da je Miranda trudna, ali to ne sme reći prijatelju Stivu? Sećate li se kako se sirotan uzrujao što ga je uvek za otvorenu komunikaciju spremna devojka dovela u tako glup i nezavidan položaj?

Upravo će se tako osećati i vaš dragi. Osim što ga ne biste trebali zamarati tuđim tajnama, ukoliko je slučajno otkrije, vaša prijateljica će biti ljuta na vas, a ne na njega.

3. ‘A kada ćemo se mi venčati/praviti bebicu?’

Ako ste u srećnoj i ispunjenoj vezi sasvim je prirodno maštati o savršenom venčanju i prekrasnoj dečici koja će trčkarati po stanu. Slobodno o tome sanjarite, ali ne pričajte o tome vašem muškarcu.

Čak i ako i sam to očekuje, ne želi o tome na glas govoriti i otvoreno se veseliti kao devojka. Osim toga, o tako se ozbiljnom koraku počinje raspravljati kada ste zaista oboje sigurni u večnost vaše veze.

4. ‘Nije mi ništa’

Vaše lice otkriva sve. Kao i činjenica da u sat vremena niste progovorili niti jednu reč. Vaša optužba povišenog tona da je on sigurno namerno sakrio daljinski samo potvrđuje da se nešto događa.

Ali, kada vas on pita šta vam je, vi odgovorite – nije mi ništa. Tada već želi da počupa i zadnju vlas kose koju ima na glavi. Pasivna agresija vam neće pomoći, samo će stvoriti nove probleme. Jednostavnije je reći šta vas zaista muči.

5. ‘Misliš li da je lepa?’

Ovo je pitanje s kojim ga, ni krivog ni dužnog, možete matirati. Ako odgovori da jeste, onda sledi pitanje ‘je li lepša od mene?’, na koje se još može nadovezati poveći broj pitanja.

Ako odgovori da nije lepa, a očigledno jeste, ispašće lažljivac. Tada ćete se zapitati oko čega bi vam još mogao lagati? A ako mu se zaista ne sviđa lepa žena, možete da se počnete pitati kakav je to njegov ukus i zašto je izabrao vas? Totalna konfuzija! Precrtajte to pitanje zauvek.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

6. ‘Misliš da su moja bedra debela?’

Da mu se ne sviđate, ne bi bio s vama. Tačka. Svako omalovažavanje sebe pokazuje vas u vrlo nesigurnom svetlu, što muškarci ne vole. Kao ni žene, uostalom.

Šta biste vi mislili o muškarcu koji stalno govori kako ima prejake listove? I ne zaboravite, niko ne vidi 99 posto vaših mana koje stalno ističete. Samokritičan način na koji se sami gledamo, svojstven je zaista samo nama samima.

7.’Tvoja majka/prijatelj je katastrofa’

Nije preporučljivo izražavati nesimpatije ne samo prema njegovoj majci, već i prema prijateljima i drugim njemu dragim ljudima, pa i prema psu. Ukratko, prema svima onima u njegovom životu koje voli i bez kojih ne može.

Ukoliko nekoga od njih ne podnosite, nemojte otvoreno izražavati neprijateljstvo, već ga jednostavno diplomatski prihvatite. Možda njegov dugogodišnji prijatelj ima neke navike koje vas strašno iritiraju, ali moguće da mu je upravo on jednom bio najveći oslonac.

(zadovoljna.hr)

loading...

Facebook komentari