Uzalud se trudite: 3 sigurna znaka da vam nije suđeno da ostanete zajedno

 

Verovali ili ne, ali čak 50 odsto današnjih brakova završava se razvodom. Upravo zato, ovakvih saveta nikada dosta, a saznali smo ih od bračnih savetnika, koji otkrivaju crvene zastavice svakog ljubavnog odnosa. Verujemo kako će vam ovakva saznanja itekako koristiti.

Osuđivački tonovi

Za partnere koji imaju naviku da međusobno kritikuju ponašanje ili neke aspekte ličnosti, manje je verovatno da će opstati zajedno. Razlog je jednostavan: onaj koji se tako ponaša, smatra kako će time u konačno promeniti onog drugog, no to se zapravo nikada ne događa, već dolazi do raskida.

No, pre nego što poželite da promenite nekoga, saznajte na vreme da li želi i on promeniti neke stvari. Ako ne, ili to prihvatite ili se nemojte venčati, odnosno ostati s njim.

Nesigurnost

Gledano sa psihološke strane, neki ljudi smatraju kako im je potreban partner, koji će ih “upotpuniti”. Takve osobe obično su vrlo nesigurne u sebe te smatraju kako im je potrebna još neko, kako bi bile u potpunosti srećne. S vremenom će sve učiniti za partnera, kako bi on ostao s njima, jer ne znaju kako da budu sami.

Oslanjanje na partnera u baš svemu, s vremenom će njemu postati problem, jer će se osećati opterećen takvom odgovornošću. Stanite čvrsto i ravnopravno uz njega, bez toga da se oslanjate na njega. Naučite šta vas čini srećnom i zadovoljnom te zadržite u životu hobije i ljude, koji su tu bili i pre njega. Jedino tako možete biti istinski sretni.

Neslušanje njegovih želja

Jedan bračni savetnik je ispričao priču o ženi, koja mu se požalila kako je imala svađu sa suprugom, koji joj je i prethodno lepo objasnio kako trenutno ne želi decu. No, ona je to prokomentarisala kao “ah, to je tipičan on”. Nakon što je saznala da je trudna, suprug je zatražio razvod.

Poenta priče? Neke njegove komentare nipošto nemojte uzimati zdravo za gotovo i misliti u sebi kako to priča tek toliko te kako ćete to promeniti, jer se često dogodi da na grub način shvatite kako ne posedujete takvu moć. Pa pre nego što preduzmete neki važniji korak u vezi, dobro ga saslušajte.

Izvor: index.hr

loading...

Facebook komentari