Za koji dan kreće agresivno cvjetanje AMBROZIJE! Ako ste ALERGIČNI, ovo morate da uradite ODMAH! Poslije će biti kasno

Iako ova korovska biljka cvjeta tokom čitavog ljeta, tek nam predstoji vrhunac sezone njenog polena u vazduhu. Zato, ako znate da ste alergični na ambroziju, poduzmite sve zaštitne mjere na vrijeme.

Sumnja se da je svaka peta osoba osjetljiva na polen ambrozije, ali nisu kod svih simptomi podjednako snažno izraženi. Takođe, reakcija na ovu biljku može da se pogorša s vremenom, piše “Telegraf“…

Ako ste prethodnih godina ustanovili da patite od alergije na ambroziju, vrijeme je da poduzmete sve što treba, kako bi ste pregurali ovu sezonu bez paklenih muka.

Jer, ako to ne uradite odmah, dok ne osjećate nikakve simptome, onda kad se pojača koncentracija polena u vazduhu, biće kasno, odnosno teže ćete savladati bolest.

ambrozija-476x357

Evo šta bi trebalo da poduzmete:

Ukoliko ste dosad imali samo blaže reakcije, poput kijavice, suhog kašlja, curenja iz nosa, suzenja i svraba očiju, ovih dana je pravi trenutak da se snabdjete blagim tabletama protiv alergije, koje je u apotekama moguće nabaviti i bez recepta.

Međutim, ako ste iskusili ozbiljnije simptome, kao što je oticanje kapaka, otežano disanje, pa čak i blaže gušenje, savršen je trenutak je da zakažete pregled kod svog imunologa, alergologa ili pulmologa, kako bi vam izdali pilule, sprejeve i pumpice koje će vam olakšati simptome.

Ukoliko ste u prošlosti zbog ambrozije imali izrazito snažnu alergijsku reakciju, koja je mogla da vam ugrozi život – kao što su ozbiljno gušenje, spoljašnji i unutrašnji osip, anafilaktički šok – onda bi trebalo što prije da zatražite od doktora da vam daju injekciju, koja će regulisati vaš imunitet, da ne reaguje toliko burno na polen ove korovske biljke.

Izvor: www.haber.ba

loading...

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.