Želite raskid bez stresa, drame i ružnih scena? Ovo je recept za to!

Raskidi mogu biti gadni, pogotovo ako je reč o raskidu zbog prevare. Takav verovatno ne može biti baš sasvim oslobođen drame, ali u većini ostalih slučajeva, raskid itekako može biti manje stresan. Evo kako se pobrinuti da se sve ne pretvori u ogromnu dramu.

# Ostavite ego sa strane
Kad vam neko kaže da vas više ne želi, teško je u potpunosti isključiti ego, ali upravo je to prvi korak prema kvalitetnijem raskidu. Ako uspete da obuzdate ego koji tokom raskida često divlja, uspećete obuzdati i mnogo drugih reakcija koje bi se mogle dogoditi baš zbog ega.

# Dajte sebi vremena
Bilo da je reč o neočekivanom raskidu ili o onom koji se već dugo spremao, sam proces raskida nas nekako uvek uhvati nespremne. U toj situaciji se vrlo često odjednom pojavi previše emocija, a emocije u kombinaciji s previše informacija mogu biti pravi pokretač drame. Raskid nije sprint, barem ne ako želite sve odraditi bez drame.

# Prihvatite svoj deo krivice
Ovo ne znači da morate priznati da je baš sve vaša krivica, ali vrlo su velike šanse da nešto ipak jeste. Ako priznate da je deo krivice vaš, lakše ćete shvatiti da vaš bivši u nastajanju nije monstrum koji želi da vam uništiti život.

# Uzmite u obzir da je raskid svačije pravo
Ako vas neko ostavlja, vrlo je verovatno da vas to ljuti, no zamisli da je situacija obrnuta – da li bi htela da vama neko osporava pravo na raskid? Koliko god bolno bilo, moramo dozvoliti nekome da izađe iz veze ako mu ona više ne odgovara.

Izvor: index.hr

loading...

Facebook komentari