ŽENSKA PRAVILA: Naučite staviti sebe na prvo mjesto

 

Ako se ne naučite sami brinuti za sebe i sami sebe usrećiti, nikad nećete biti zadovoljni u životu. Najgluplja stvar koju možete očekivati od partnera da vas usreći. Zbog toga uvek sebe stavljajte na prvo mesto. Ne žrtvujte svoju sreću. Budete li se pridržavali sledećih pravila izbeći ćete traćenje vremena na ljude koji vas deprimiraju i ne cene dovoljno, a otvorićete mogućnost za povezivanje sa nekim ko će znati izvući najbolje iz vas.

Pravilo 1

Prvi put kada se zbog njega budete osećali loše, otkačite ga. Zašto biste trošili vreme na nekoga ko će polako spuštati vaše samopouzdanje. Verbalno zlostavljanje jednako je fizičkom. Često znamo da bismo otišli iz veze samo ako jednom digne ruku na nas, a spremni smo trpeti i najveće uvrede. Ružna reč je teška i boli jednako kao šamar. Samo u slučaju ako biste trpeli šamare trpite i ružne reči.

Pravilo 2

Nikad ne pokušavajte biti ono što niste. Ako nije srećan sa vama kakvi jeste, tada je očito da vam on nije suđen. Trebate pronaći nekoga ko će iz vas izvući ono najbolje, a ne oblikovati vas prema svojim kriterijumima. Uostalom, to funkcioniše samo kratkoročno.

Pravilo 3

Ako krši obećanja, nije vas vredan. Očito je da mu niste dovoljno važni, da bi se potrudio održati reč.

Pravilo 4

Ako vam ne odgovori na poziv ili poruku dva sata, a vi već mislite (iako nemate razloga) da vas je ostavio, upozorenje je da odnos ne štima.

Pravilo 5

Ako ga sitnice mogu privremeno oterati ili dovesti u situaciju da preti raskidom, pustite ga neka ode. U svakoj vezi postoje neslaganja i problemi, ukoliko nije spreman razgovarati o njima kako bi ojačao vašu vezu znači da ni ne zna šta je veza. Ako misli da se u svemu morate slagati s njim, pošaljite ga u osnovnu školu, neka si tamo traži sebi ravne.

Pravilo 6

Ako je rasista, diskriminira vas, vašu porodicu ili prijatelje na bilo koji način, odmah ga ostavite.

Pravilo 7

Isto važi i ako vas hvali (jer imate veće obrazovanje, novac i sl.), a govori ružno o svojoj porodici, prijateljima…

Kako biste ova pravila stalno imali negde na pameti, najbolje bi bilo da ih ispišete i stavite na vidljivo mesto. Iako se čine simpatičnima ova pravila nisu nimalo neozbiljna. Budete li održavali vezu u kojoj se ona krše postepeno ćete završiti bez imalo samopouzdanja, frustrirani, bez prijatelja i porodične podrške. Odluku o raskidu biće teško doneti, verovatno će i boleti, ali ne toliko koliko boli takva veza.

Možda vam se ne čini tako, ali svi mi možemo i pronaći ćemo nekoga ko će znati iz nas izvući ono najbolje, a ne omalovažavati i uništavati i ono što imamo.

(covermagazin.com)

loading...

Facebook komentari